Pandora opjusterer med en milliard

Efter et flot første kvartal øger smykkevirksomheden Pandora forventningerne til omsætningen med en milliard.

Pandora opjusterer med en milliard Foto: POLFOTO/Linda Johansen

Pandora opjusterer med en milliard Foto: POLFOTO/Linda Johansen

Smykkevirksomheden Pandora opjusterer sine forventninger til omsætningen for regnskabsåret 2015 til "mere end 15 milliarder kroner" efter regnskabsaflæggelsen for første kvartal.

Den hidtidige forventning hed "mere end 14 milliarder kroner", men et flot resultat i årets tre første måneder, som frem for alt skyldes en stærk dollar, har altså fået selskabsledelsen til at se endnu mere optimistisk på fremtiden.

Omsætningen i første kvartal steg med hele 36,8 procent målt i danske kroner sammenholdt med samme periode sidste år.

- Vi har igen fået en god start på året med tocifrede vækstrater i såvel alle de geografiske regioner som i alle produktkategorier.

- Omsætningsfremgangen er drevet af kraftig vækst i det direkte sammenlignelige salg ud af butikkerne på mange af markederne samt den fortsatte udvidelse af vores netværk af konceptbutikker, siger firmaets administrerende direktør, Anders Colding Friis, der tiltrådte i marts som afløser for Allan Leighton.

Pandora forventer også at åbne endnu flere butikker i år, end man i første omgang har meldt ud. I stedet for 300 flere konceptbutikker er planen nu at åbne 325 butikker i 2015.

Virksomheden indgik for nylig et forlig med Skat i en sag om transfer pricing, og det indgår også i forventningerne til regnskabsåret.

Den effektive skatteprocent forventes at stige fra 20 til cirka 30 procent, inklusive en engangsudgift på 364 millioner kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.