Pandora rykker et skridt tættere på formandsbytte

Peder Tuborgh forlader Pandora-bestyrelsen med årets udgang - afløser er nu valgt ind i bestyrelsen.

Smykkeselskabet Pandora har på en ekstraordinær generalforsamling i København valgt Peter Ruzicka ind i bestyrelsen med henblik på, at han kan blive formand.

Smykkeselskabet Pandora har på en ekstraordinær generalforsamling i København valgt Peter Ruzicka ind i bestyrelsen med henblik på, at han kan blive formand.

KØBENHAVN:På en ekstraordinær generalforsamling er norske Peter Ruzicka blevet valgt ind i Pandora-bestyrelsen. Han er valgt med forventningen om, at han bliver bestyrelsesformand, når bestyrelsen konstituerer sig senere på måneden, skriver Ritzau Finans.

Smykkeforretningen er i disse år ude på en stormfuld sejlads med svigtende salgstal og gennemgående udskiftninger på de ledende poster.

Efter en nedjustering i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal regner Pandora med, at omsætningen skrumper med mellem syv og ni procent.

Det er ikke hverdagskost for Pandora, der mellem 2013 og 2016 kunne præsentere vækst i omsætningen på mellem 30 og 40 procent.

Det skrantende salg har fået hovederne til at rulle i ledelsen af Pandora. Anders Colding Friis mistede i august 2018 jobbet som direktør.

Derefter begyndte en lang jagt på en afløser, der første endte i februar med ansættelsen af svenske Alexander Lacik.

På den ordinære generalforsamling måneden efter annoncerede bestyrelsesformand Peder Tuborgh, at han ville træde tilbage. Onsdag oplyste han, at det bliver fra 31. december.

Her kommer i stedet norske Peter Ruzicka ind i billedet.

- Jeg er klar over, at der har været turbulens. Men det er en udfordring, jeg synes, er spændende, siger han ifølge Ritzau Finans.

Nordmanden kommer med en historik fra den norske kæmpe-koncern Orkla, der sælger alt fra dagligvare- til finansielle produkter. Blandt ejer Orklas datterselskaber Odense Marcipan, Beauvais og KiMs.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.