Pandora smykker sig med oktobers aktieguld

Pandora kan smykke sig med titlen som månedens vinder blandt de 20 største aktier på Københavns Fondsbørs.

Pandora smykker sig med oktobers aktieguld

Aktionærerne i Pandora kan grine hele vejen hen til smykkeskrinet i oktober. Smykkeproducenten kunne notere den største stigning i aktiekursen blandt de tyve største selskaber på København Fondsbørs.

Pandora skilte sig positivt ud i oktobers C20-aktiehandel med en stigning på 15,7 procent. Dermed fortsætter aktiekursen sin genrejsning med en stigning på 82 procent siden nytår.

Ifølge aktieanalytiker i Spar Nord, Mikkel Duus-Hansen, skyldes stigningen først og fremmest, at Pandora allerede i sidste regnskab viste en mere stabil omsætning.

- Investorerne forventer, at Pandora følger op på sidste kvartalsregnskab med en stabil udvikling i omsætningen, når de aflægger regnskab på tirsdag. Efter en række magre kvartaler er der tegn på, at selskabet er kommet på ret kurs, siger Mikkel Duus-Hansen.

- Pandora er i færd med at genfinde sig selv og kan blive en positiv overraskelse i 2013 med både vækst i omsætningen og en forbedring i rentabiliteten, tilføjer han.

I den anden ende af skalaen er Vestas bundskraber. Vestas-aktionærerne kan se tilbage på en måned, hvor aktien dykkede med 19,2 procent.

Det er femte gang i år, at den tvivlsomme ære som månedens bundskraber tilfalder vindmølleproducenten.

- Men de mange sidstepladser skal selvfølgelig også ses i lyset af, at aktien har store udsving. For blot to måneder siden var Vestas vinder med en stigning på over 40 procent i august, siger Mikkel Duus-Hansen.

Vestas har haft modvind i oktober, fordi dialogen med Mitsubishi endnu ikke har udmøntet sig i et strategisk samarbejde, ligesom konkurrenten Gamesa for nyligt aflagde et trist regnskab og fyrede 20 procent af arbejdsstyrken.

- Det hele er med til at forøge usikkerheden omkring Vestas, siger analytikeren.

De to banker i C20-indekset, Nordea og Danske Bank, placerer sig sammen med Vestas blandt de dårligste investeringer med kursfald på henholdsvis 8,8 og 14 procent i oktober.

Samlet må C20-indekset indkassere et fald på 1,61 procent.

- Aktiehandelen har været uden epokegørende nyheder, men når eksempelvis Danske Bank falder så kraftigt, som den gør de sidste par dage, går hele indekset alligevel i et lille minus, siger Mikkel Duus-Hansen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst