Pandora smykker sig med oktobers aktieguld

Pandora kan smykke sig med titlen som månedens vinder blandt de 20 største aktier på Københavns Fondsbørs.

Pandora smykker sig med oktobers aktieguld

Aktionærerne i Pandora kan grine hele vejen hen til smykkeskrinet i oktober. Smykkeproducenten kunne notere den største stigning i aktiekursen blandt de tyve største selskaber på København Fondsbørs.

Pandora skilte sig positivt ud i oktobers C20-aktiehandel med en stigning på 15,7 procent. Dermed fortsætter aktiekursen sin genrejsning med en stigning på 82 procent siden nytår.

Ifølge aktieanalytiker i Spar Nord, Mikkel Duus-Hansen, skyldes stigningen først og fremmest, at Pandora allerede i sidste regnskab viste en mere stabil omsætning.

- Investorerne forventer, at Pandora følger op på sidste kvartalsregnskab med en stabil udvikling i omsætningen, når de aflægger regnskab på tirsdag. Efter en række magre kvartaler er der tegn på, at selskabet er kommet på ret kurs, siger Mikkel Duus-Hansen.

- Pandora er i færd med at genfinde sig selv og kan blive en positiv overraskelse i 2013 med både vækst i omsætningen og en forbedring i rentabiliteten, tilføjer han.

I den anden ende af skalaen er Vestas bundskraber. Vestas-aktionærerne kan se tilbage på en måned, hvor aktien dykkede med 19,2 procent.

Det er femte gang i år, at den tvivlsomme ære som månedens bundskraber tilfalder vindmølleproducenten.

- Men de mange sidstepladser skal selvfølgelig også ses i lyset af, at aktien har store udsving. For blot to måneder siden var Vestas vinder med en stigning på over 40 procent i august, siger Mikkel Duus-Hansen.

Vestas har haft modvind i oktober, fordi dialogen med Mitsubishi endnu ikke har udmøntet sig i et strategisk samarbejde, ligesom konkurrenten Gamesa for nyligt aflagde et trist regnskab og fyrede 20 procent af arbejdsstyrken.

- Det hele er med til at forøge usikkerheden omkring Vestas, siger analytikeren.

De to banker i C20-indekset, Nordea og Danske Bank, placerer sig sammen med Vestas blandt de dårligste investeringer med kursfald på henholdsvis 8,8 og 14 procent i oktober.

Samlet må C20-indekset indkassere et fald på 1,61 procent.

- Aktiehandelen har været uden epokegørende nyheder, men når eksempelvis Danske Bank falder så kraftigt, som den gør de sidste par dage, går hele indekset alligevel i et lille minus, siger Mikkel Duus-Hansen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.