Pandora: Vi skylder ikke Kasi-Jesper flere penge

I 2010 havde Kasi-Jesper udsigt til en bonus på 518 millioner kroner fra Pandora. Den er nu reduceret til nul.

Pandora: Vi skylder ikke Kasi-Jesper flere penge

Det danske smykkefirma Pandora regner ikke længere med at skulle udbetale penge til sin tidligere distributør, Jesper Nielsen, der også er kendt som Kasi-Jesper.

Det fremgår ifølge Ritzau Finans af smykkeselskabets årsregnskab for 2012.

Da Pandora i forbinde med børsnoteringen i 2010 overtog Kasi-Jespers aktier i Pandora Central Western Europe (CWE), indgik parterne en aftale, der skulle sikre Kasi-Jesper et udbytte, der afhang af udviklingen i Pandora CWE.

Oven i prisen på 385 millioner kroner blev der derfor indgået en såkaldt earn-out-aftale, der skulle udregnes efter Pandora CWE's resultater i 2014.

Værdien af earn-out-aftalen er blevet nedjusteret flere gange, siden Pandora overtog aktierne, og ved udgangen af 2010 stod Jesper Nielsen til en ekstra betaling på 518 millioner kroner.

Inden regnskabet for 2012 forventede selskabet at skulle betale 51 millioner kroner, men nu vurderer Pandora altså ikke længere, at de skal af med flere penge til deres tidligere distributør.

- Selv om det italienske marked har udviklet sig positivt i forhold til forventningerne, har Tyskland, trods at det viser positive tegn, ikke udviklet sig helt i takt med forventningerne.

- Dette påvirker den forudsete værdi af earn-out-aftalen for CWE, skriver Pandora i sit årsregnskab for 2012.

Betaling i earn-out-aftalen skal udregnes ud fra indtjeningen i Pandora CWE i 2014 set i forhold til selskabets gæld ved udgangen af 2014.

Det er derfor endnu ikke sikkert, at Pandora slipper for at betale penge til Kasi-Jesper, men ifølge selskabet skal han altså ikke gøre sig de store forhåbninger om en bonus.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst