Panetta ville give våben oprørere i Syrien

Hvor mange flere skal slås ihjel, før I støtter en militær aktion? spørger senator John McCain.

Udland 7. februar 2013 22:20 - Opdateret 7. februar 2013 22:21

Panetta ville give våben oprørere i Syrien

Den amerikanske forsvarsminister Leon Panetta erkendte torsdag for første gang, at Pentagon støttede forslag om at bevæbne syriske oprørere, der kæmper mod præsident Bashar al-Assad.

Idéen blev første gang lanceret af tidligere udenrigsminister Hillary Clinton, som havde private møder med David Petraeus, den daværende CIA-chef, i sommeren i 2012, hvor kampene rasede i Syrien.

De foreslog Det Hvide Hus at sende våben til oprørerne og hjælpe med uddanne og træne oprørshæren, skriver avisen The New York Times, der henviser til kilder i Obama-administrationen.

Men præsident Barack Obamas administration var bekymret for følgerne af våbenleverancer til landet og afviste idéen. I stedet leverer Washington humanitær hjælp.

Panetta og forsvarschefen Martin Dempsey erkendte over for Senatets særlige militære udvalg, at de begge havde støttet idéen.

- Jeg vil spørge jeg begge igen, ligesom jeg gjorde det i marts, da 7.5000 syrere var blevet dræbt. Det er nu over 60.000. Hvor mange flere skal slås ihjel, før I støtter en militær aktion, lød et spørgsmål fra senator John McCain, der tilføjede:

- Og støttede I CIA's general Petraeus, når det gælder om at sende våben til modstandsbevægelsen i Syrien? Støttede I det?

- Ja, det gjorde vi, svarede Panetta.

Panetta sagde i sidste uge, at der i USA's regering er stigende bekymring over de kaotiske forhold i Syrien, da det kan medføre, at Hezbollah får fat på sofistikerede våben, som i dag er under Damaskus-regimets kontrol.

- Syriens kaos har åbenlyst skabt en situation, der er større risiko for, at disse farlige våben falder i Hizbollahs hænder, siger Pentagons øverste chef.

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...