Panorama-billeder

Jens Dalgaard-Nielsen og tandplejer Agnete Stieper studerer et af motiverne - badehusene i Løkken. Foto: Kurt Bering

Jens Dalgaard-Nielsen og tandplejer Agnete Stieper studerer et af motiverne - badehusene i Løkken. Foto: Kurt Bering

Landskaber fra Vendsyssel er noget man kan se på væggene både fra tandlægestolen og ellers, når man besøger Tandlægehuset Brønderslev og TandproTetikeren på Torvet i Brønderslev.

Det er en tidligere Brønderslev-dreng, Jens Dalgaard-Nielsen, Hjørring, der er manden bag udstillingen.

- Selv om det er mere end 40 år siden, jeg flyttede fra Brønderslev har jeg beholdt min tandlæge, fortæller Jens Dalgaard-Nielsen. Det begyndte hos Tandlæge Grønborg, senere blev det Erik Laub og senest Finn Årosin Madsen.

- Jeg kunne se, at der var skiftende udstillinger, og jeg tænkte straks, at jeg da gerne ville præsentere mine billeder, fortæller Jens Dalgaard-Nielsen.

- Jeg laver panoramabilleder - ikke damer på langs – men typisk landskaber fra Vendsyssel, fortæller han.

På det seneste har haft ekstra travlt, da han for godt en uge siden satte en udstilling op i København, nemlig i Café Dolores.

Det er Jens Dalgaard-Nielsens datter, Anja Dalgaard-Nielsen, der bor i København, der har formidlet kontakten, idet hun undertiden tager en kop kaffe på Café Dolores.

Selv om det er over 40 år siden Jens Dalgaard-Nielsen flyttede fra Brønderslev, hvor han havde sine teenageår og bl.a. senere har beskrevet musikmiljøet i den såkaldte pigtrådstid i 1960’erne i Brønderslev, har han gennem årene bevaret kontakten til byen - dels via familieforhold, men samtidig, fordi han ikke har boet længere væk, end at han har beholdt sin tandlægetilknytning.

Det sidste er årsagen til, at Tandlægehusets kunstarrangør, tandplejer Agnete Stieper og Jens Dalgaard-Nielsen har udvalgt en række af hans panoramabilleder til at pryde væggene i Tandklinikken i den kommende periode.

Tandlægehuset Brønderslev og TandproTetikeren har siden etableringen i 2007 i de nye lokaler på Torvet 10 i Brønderslev gjort meget ud af klinikkens miljø. Derfor har man disponeret en del af vægpladsen til udstilling af skiftende kunstnere, til glæde for både personalet og de tusinder af kunder, der årligt passerer gennem klinikkens lokaler.

Jens Dalgaard-Nielsen har i adskillige år fotograferet ”gode” udsigter, når han er truffet på dem. Det har oftest været på ture rundt i Vendsyssel, der jo byder på mange muligheder for netop gode udsigter, men også fra andre steder i ind- og udland.

Panoramaerne laver han ved at sammensætte billederne i en computer gennem en blandet brug af et computerprogram og manuelt arbejde. Derefter går de til trykkeriet og bliver efterfølgende opklæbet, lamineret og sat i ramme.

Der er udstillet 11 panoramaer i Tandlægehuset, de fleste med motiver fra Nordjylland men også med to store panoramaer med udsigt over København, for som de to nordjyder Agnete Stieper og Jens Dalgaard-Nielsen siger, så findes der jo når alt kommer til at også pæne udsigter uden for landsdelen selv om det kan være svært at tro.

Jens Dalgaard-Nielsen har fotograferet i mange år, men det er først de senere år, han er begyndt at lave panorama-billeder.

- Jeg tager fire-fem-seks fotografier, som jeg sætter sammen til ét stort fotografi, fortæller Jens Dalgaard. Et fotografi kan let være et par meter langt, men forholdsvist smalt.

Han har tidligere udstillet hos Veras Vine i Harken, hvor han fik udsolgt af de udstillede værker. Der er mulighed for at købe panoramabillederne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.