Pape om Løkkes fire målsætninger: Hvor er boligskatten?

Lars Løkke Rasmussen har smidt fire målsætninger på bordet. De Konservative savner konkrete tal for målene.

Formanden for De Konservative, Søren Pape Poulsen, forstår ikke, hvorfor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke nævner skatteforhold, når han i Jyllands-Posten, Berlingske og Politiken fortæller om de fire vigtigste målsætninger for regeringen.

- Jeg undrer mig meget over, at en Venstre-regering ikke har et ord om, at det skal være billigere at være dansker. Der er intet nævnt om bolig- eller personskatten, og det er ærgerligt, siger Søren Pape Poulsen til Ritzau.

Lars Løkke Rasmussen fortæller, at regeringen skal måles på, om flere forsørger sig selv frem for at modtage ydelser eller anden offentlig forsørgelse. Ligeledes skal der skabes flere private job, end der bliver gjort i dag.

- Er det fem eller 50.000 nye arbejdspladser, der skal skabes? Jeg vil gerne høre nogle tal, så vi fælles kan sætte en ambition, siger han.

- Som borgerlig synes man selvfølgelig helt overordnet, at det er den rigtige retning, Venstre vil gå, men jeg kunne godt ønske, at statsministeren satte tal på målene og var mere konkret.

Derudover skal sundheds- og ældreområdet forbedres, og antallet af asylansøgninger skal falde, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg vil ikke kalde de fire målsætninger for uambitiøse, for det er handlingerne, der skal afgøre ambitionsniveauet.

- Det er ikke, hvad der bliver sagt, men hvad der bliver ført ud i livet, og det glæder jeg mig til at se, tilføjer Søren Pape Poulsen.

Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, synes i modsætning til Søren Pape Poulsen, at det er tilstrækkeligt, når statsministeren siger, hvilken retning han vil gå uden at sætte konkrete tal på målene, siger han til Ritzau.

Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen, oplyser, at han ikke ønsker at kommentere de fire målsætninger.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.