Pape vil ikke prøveløslade radikaliserede

Radikaliserede forbrydere skal afsone hele deres dom, mener De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen.

Det nytter ikke at løslade radikaliserede kriminelle som Omar El-Hussein, der ved terrorangrebet 14.-15. februar i København dræbte to civile og sårede seks betjente. Radikaliserede kriminelle skal ikke prøveløslades, men afsone hele deres dom.

Det siger De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen.

Han påpeger, at De Konservative efter terrorangrebet foreslog at stramme reglerne for prøveløsladelser. Nu vil justitsminister Søren Pind (V) kun indskærpe retningslinjerne for prøveløsladelse.

- Efter terrorangrebet foreslog vi en terrorpakke, hvor vi slog til lyd for at skærpe reglerne for prøveløsladelse. Er der tvivl, skal man overveje, om man skal prøveløslade. Vi kan ikke gamble med nationens sikkerhed, siger Søren Pape Poulsen.

Kriminalforsorgen påpeger i sin redegørelse, at reglerne for, hvornår man prøveløslader, skal indskærpes, "for at sikre, at der gives afslag, når der er risiko for ny kriminalitet". 2011-2014 begik Omar El-Hussein flere strafbare forhold, men blev prøveløsladt.

Søren Pind siger, at "efter kriminalforsorgens opfattelse er der tilbage i 2012 foretaget et fejlskøn ved beslutningen om at prøveløslade Omar Abdel Hamid El-Hussein, der ellers skulle være løsladt i slutningen af 2012".

Kriminalforsorgen mener, at retningslinjerne ikke generelt skal strammes efter terrorangrebet. Men kriterierne skal indskærpes for, hvornår man bør give tilladelse til prøveløsladelse, hedder det.

Søren Pape Poulsen vil styrke samarbejdet om radikaliserede mellem Politiets Efterretningstjeneste (PET), politiet og Kriminalforsorgen samt SSP-samarbejdet for politi, skole og socialforvaltning.

- SSP-samarbejdet skulle gerne fungere langt bedre, blandt andet i udsatte boligområder, siger Søren Pape Poulsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.