Forpagtere fundet til det center for trækfugle i Skagen Grå Fyr

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det Grå Fyr ejet af Real Dania, mens Naturstyrelsen lejer stedet til formidlingscenter.

Der er hvide skumtoppe på bølgerne og sandet knaser mellem tænderne. 56-årige Flemming Quist kniber øjnene i for at undgå sandet og giver sin kæreste et lille klem.

- Det skal du vænne dig til Christel, griner han, mens de forblæste går rundt ved Det Grå Fyr i Skagen.

Parret fra Ishøj har netop lagt et liv med faste stillinger bag sig for at kaste sig ud i dét de kalder deres "senkarriere". Det er nu ikke fordi, der er meget seniorjob over det. De har pr. 1. april underskrevet en kontrakt med Naturstyrelsen om at forpagte cafeen og butikken, som skal ligge i det nye trækfuglecenter i Det Grå Fyr i Skagen, som åbner 12. maj.

- Vi går ind i det 100 procent og med hjertet. Siden vi tog til informationsmøde heroppe i begyndelsen af februar, har vi arbejdet dag og nat, afslører Flemming Quist.

- Vi har haft travlt og det er gået så hurtigt, at vi ikke engang har haft tid til at flytte, så vi bor i en campingvogn indtil efteråret, griner Christel Havmand.

Og travlt får parret da også fremover. De skal sørge for at gæster næsten alle årets dage skal kunne købe billetter, lidt godt fra cafeen eller en ting fra butikken.

Ansigtet udadtil

De har sagt ja til at være ansigterne udadtil i det nye formidlingscenter, som både er en fuglestation, en udstilling og adgangen til toppen af fyret.

- Det her arbejde bliver en rigtig stor del af vores liv, og det kræver man er 100 procent til stede og interesseret i at samarbejde. Vi ser os selv som en slags bindeled mellem Dansk Ornitologisk Forening og Naturstyrelsen, siger Flemming Quist.

- De to tilsammen er den perfekte kombination. Flemming, der har forstand på regnskaber, fugle og naturfotografering og så hans partner både privat og som forpagter, der er uddannet kok og som er vant til at lede større kantiner. Og så er de professionelle til fingerspidserne og har forstået, hvad der er, vi vil med stedet. Det skal signalere "Skagen", siger skovridder Jesper Blom Hansen fra Naturstyrelsen i Vendsyssel.

Flemming Quist forlader en karriere indenfor politiet, hvor han senest har arbejdet for Interpol. Men hans karriere har også ført ham til Thailand og Senegal. I Senegal voksede interessen for fugle. På grund af klimaet og naturen, er der en stor variation af fuglearter. Christel er uddannet kok og forlader et job hos Blå Kors Pensionat i Taastrup.

- Det skulle være. Jeg har ingen små børn, jeg har overskuddet, og så har det altid været min drøm at have mit eget sted, forklarer Christel Havmand.

- Det med at tage et stort spring, falder mig ikke så svært. Efter at være kommet hjem fra Senegal i 2013 følte jeg mit job var lidt rutinepræget og at der manglede noget. Og det tror jeg, at vi kan finde her. Vi føler os i hvert fald voldsomt udfordrede, griner Flemming.

Selvom åbningen nu kun er lidt over en måned væk, så er håndværkerne slet ikke færdige. Imens må parret træde vande indtil de kan begynde at indrette deres cafe og butik.

- Jer er optimist og siger, det skal nok gå. Men det begynder da at blive lidt presset, erkender Christel Havmand.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.