Nordjylland

Paratviden om kvinders rettigheder

SULTKaravenen sætter fokus på vold og diskrimination

Sultkaravanen, som består af en flok volontører fra Folkekirkens Nødhjælp, sætter fokus på kvinders rettigheder. Arkivfoto.

Sultkaravanen, som består af en flok volontører fra Folkekirkens Nødhjælp, sætter fokus på kvinders rettigheder. Arkivfoto.

JAMMERBUGT:26. februar besøger SULTKaravanen, som er en folk volontører fra Folkekirkens Nødhjælp, konfirmanderne fra Biersted, Gjøl og Nørhalne i Biersted præstegård for at udfordre dem på deres viden om kvinders rettigheder.

De fleste piger i Danmark tager deres lige ret for givet. Ret til uddannelse, ret til at stemme, ret til at vælge, hvem de vil giftes med og ret til at tjene deres egne penge. På papiret har kvinder i mange fattige lande de samme rettigheder. Men i praksis lider kvinder mange steder under fysisk og psykisk vold og diskrimination - og ofte aner de ikke, at de har rettigheder.

Personlige historier

Det vil en flok unge volontører og højskoleelever gerne sætte fokus på sammen med konfirmanderne. De unge har boet hos lokale familier i Uganda og Malawi, og de kan fortælle personlige historier om, hvordan piger og kvinders liv og hverdag ser ud langt fra Danmark.

Gennem aktiviteter og lege, der ikke altid er helt retfærdige, kommer konfirmanderne til på egen krop at føle forskellen på at være født som dreng og pige. De skal høre om, hvordan Folkekirkens Nødhjælp arbejder for at uddanne piger og kvinder, så de selv finder styrke til at bruge deres stemme, både i familien og som aktive samfundsborgere. Og besøget slutter med en ungdomsgudstjeneste i Biersted kirke, der sætter fokus på håbet.

Sogneindsamling

Karavanen besøger konfirmanderne forud for Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling 8. marts. Temaet for årets Sogneindsamling er netop kvinders rettigheder. Karavane-folkene håber, at deres besøg vil motivere konfirmanderne til selv at engagere sig til fordel for kvinders rettigheder.

Konfirmanderne fra Biersted og Nørhalne har lavet en mobilindsamling, hvor brugte mobiltelefoner bliver samlet ind for at blive genbrugt. Pengene går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde blandt fattige. Brugte mobiler kan afleveres på Nørhalne og Biersted skole, samt i kirken, præstegård og sognegård.

Sogneindsamlingen, hvor vi mangler indsamlere til at gå fra dør til dør, i Nørhalne og Biersted, starter søndag 8. marts i Biersted præstegård.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.