Udland

Paris-anklager: Vi har standset et nyt hold terrorister

Da fransk politi gik i aktion i Saint Denis i Paris, hindrede det formentlig et nyt terrorangreb.

Den gruppe, som fransk politi onsdag gik i aktion imod i den franske hovedstad, havde ifølge myndighederne planer om at begå et terrorangreb.

- Et nyt hold terrorister blev neutraliseret. Alle indikationer er, at de på grund af deres våben, organisatoriske struktur og deres beslutsomhed var en kommando, der kunne have slået til, siger statsanklageren i Paris, Francois Molins, på en pressekonference onsdag aften.

Inden da havde politiet stormet en lejlighed i Paris-forstaden Saint-Denis i jagten på flere gerningsmænd til det blodige attentat fredag aften i Paris, da 129 mennesker blev dræbt.

Det var den militante bevægelse Islamisk Stat, der stod bag, og de franske myndigheder mener, at den belgiske islamist Abdelhamid Abaaoud havde udtænkt angrebet.

Det er onsdag aften ikke klart, om han var i den lejlighed, som politiet gik i aktion mod onsdag. Myndighederne siger, at otte personer er anholdt. Måske er tre dræbt.

En af dem er en kvinde, men politiet siger, at de dræbte ikke er identificeret. Kvinden sprængte ifølge oplysningerne sig selv i luften.

Det var en langvarig og dramatisk aktion, der varede i flere timer. Molins siger, at politiet affyrede omkring 5000 skud ind i lejligheden.

En kilde tæt på efterforskningen siger, at den døde kvinde muligvis var en kusine til Abdelhamid Abaaoud.

Avisen Washington Post har citeret efterretningskilder for at sige, at Abaaoud blev dræbt under aktionen, men de oplysninger er ikke bekræftet fra officielt hold.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.