Udland

Paris og London vil have ophævet belejring af Aleppo

Belejring af 300.000 mennesker i syrisk storby umuliggør en genoptagelse af fredsforhandlinger.

SYRIA-CONFLICT-ALEPPO Foto: Scanpix/George Ourfalian

SYRIA-CONFLICT-ALEPPO Foto: Scanpix/George Ourfalian

Frankrigs udenrigsminister, Jean-Marc Ayrault, og hans britiske modpart, Boris Johnson, opfordrede torsdag det syriske regime og dets allierede til at indstille den "katastrofale" belejring af den syriske storby Aleppo.

I en fælles erklæring siger de to udenrigsministre, at "belejringen er en krænkelse af aftaler indgået i München, og den er i strid med folkeretten."

- Følgerne af belejringen - blandt andet bombardementerne af civile og af hospitalsfaciliteter er allerede katastrofale og vil kunne skabe flere flygtninge, understreges det i erklæringen.

Ministrene opfordrer til, at fjendtlighederne indstilles, og at der tages skridt frem mod et overgangsstyre.

- Der er over 300.000 mennesker fanget af belejringen, og denne gør det umuligt at genoptage fredsforhandlingerne, siger Ayrault og Johnson.

De gør det samtidig klart, at "Rusland i særdeleshed har en særlig mulighed for at overtale det syriske regime under præsident Bashar al-Assad til at indstille krigen og vende tilbage til forhandlingsbordet."

Indbyggere i Aleppo har meldt om mangel på mad og voldsomt stigende priser i de områder, som kontrolleres af oprørsgrupper, efter at regimets styrker har afskåret den vigtigste forsyningsrute til storbyen.

Rusland har bebudet en "omfattende" nødhjælpsaktion, som skal hjælpe de civile, der er fanget ved belejringen.

Syriens FN-udsending, Staffan de Mistura, opfordrede i denne uge til nye fredsforhandlinger i august.

Over 280.000 mennesker er blevet dræbt i Syrien, siden krigen begyndte i marts 2011, hvor regeringen brutalt nedkæmpede ubevæbnede demonstranter, der protesterede mod styret.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst