Parken står til milliongevinst efter Delaney-salg

FC Københavns tidligere anfører Thomas Delaney er solgt til Borussia Dortmund. Det kan give Parken millioner.

Thomas Delaney (th.) er blevet solgt ti Borussia Dortmund. Det kan skæppe godt i kassen hos Parken Sport Foto: 10300 Maja Suslin/tt/Ritzau Scanpix

Thomas Delaney (th.) er blevet solgt ti Borussia Dortmund. Det kan skæppe godt i kassen hos Parken Sport Foto: 10300 Maja Suslin/tt/Ritzau Scanpix

Den danske fodboldspiller Thomas Delaney skifter til Bundesliga-klubben Borussia Dortmund.

Det bekræftede den tyske klub torsdag. Og det kan blive en økonomisk lækkerbisken i millionklassen til Parken Sport & Entertainment, skriver Ritzau Finans.

Delaney skifter fra Werder Bremen, som han kom til fra FC København. FC København, som er en del af Parken Sport & Entertainment, står ifølge flere medier til en klækkelig milliongevinst fra videresalget.

Fra Parkens side vil pressechef Jes Mortensen alene bekræfte, at der er en videresalgsklausul fra salget af Thomas Delaney til Werder Bremen, men han vil gå i yderligere detaljer.

Flere medier har dog skrevet om en salgspris på Delaney på 150 millioner kroner.

Og Ekstra Bladet mener at vide, at Parken står til 10 procent af salgssummen, mens Bold.dk skriver 15 procent.

Hvis de tal står til troende, kan Parken se frem til at modtage mellem 15 og 22,5 millioner kroner fra Werder Bremen.

Sidste år fik Parken Sport & Entertainment et resultat før skat på 61,5 millioner kroner.

Transferindtægterne lød på 12,6 millioner kroner. Salget af Thomas Delaney alene kan altså give mere, end Parken Sport & Entertainment tjente på transfer hele 2017.

Parken Sport & Entertainment forventer i 2018 et resultat før skat på 35 til 50 millioner kroner efter et 2017/18 sæson, der skuffede.

Den tidligere FC København-anfører skiftede til Werder Bremen i januar 2017. Han har indtil nu spillet 45 kampe i Bundesligaen med syv mål til følge.

Den 26-årige midtbanespiller har været en stor succes i Bremen, og han indledte den netop afsluttede sæson med at bære anførerbindet i flere kampe.

Thomas Delaney er i øjeblikket en del af den danske trup, som mandag flyver til Rusland for at deltage ved VM-slutrunden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.