Parkeringspladser kun til kvinder?

Der er mere plads, og de er placeret, så det er nemmere at finde sin bil igen - god idé eller bare diskriminerende?

BILER:- De er større og tættere på terminalerne” — eller sagt på en anden måde: De er nemmere at parkere på (for folk som ikke er så gode til at parkere), og placeret, så det er nemmere at finde sin bil (for folk, der ikke er så gode til den slags...). Sådan markedsfører Frankfurt Lufthavn deres nye parkeringspladser til kvinder, der har fået en særlig farvekode.

Der gik naturligvis ikke lang tid, før det første feministiske ramaskrig rungede, for det er naturligvis mandschauvinisme af værste skuffe. Selv ADAC, det tyske svar på FDM, er oppe på barrikaderne. Parkeringspladser skal være nemme at køre ind og ud af for begge køn, siger ADAC.

Det engelske magasin Wheels for Women (som jo selv er en anelse sexistisk, når man tænker over det...) er heller ikke sene til at kommentere tiltaget. ”Det er vældigt nedslående, at kvinder skal peges ud på denne måde, og forstærker kun den stereotype opfattelse af, at kvinder er dårlige til at parkere,” udtaler chefredaktøren Geraldine Herbert til en tysk lokalavis.

Om det får Frankfurt til at omgøre sin beslutning, vids ikke. Parkeringspladser for kvinder er dog ingen nyhed i Tyskland, det findes mange steder, men har mest noget at gøre med at mange kvinder er bange for seksuelle overgreb i parkeringshuse. I Sverige har man også ’familieparkeringer’ eksempelvis hos IKEA, hvor der er plads til at de små poder kan smække dørene op, og bedre plads til at få dem ind og ud af barnestole.

Men hvad siger du? Er det en god idé? Og hvad siger kvinderne? Er det et praktisk tiltag, eller blot ild til myten om, at kvinder ikke kan finde ud af at parkere?

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden