Brønderslev

Parkfestival i fare

Uden tilskud kan der ikke arrangeres Parkfestival

Parkfestivalen er i fare for lukning. Arkivfoto: Bent Bach

Parkfestivalen er i fare for lukning. Arkivfoto: Bent Bach

BRØNDERSLEV:Måske bliver Parkfestivalen 2016 den 17. og sidste festival.

- Hvis ikke vi får kommunalt tilskud, kan vi ikke fortsætte, fortæller formand for Parkfestivalen, Ole Jespersgaard (S) efter generalforsamlingen.

Det kommunale tilskud, der begyndte med 50.000 kr. er beskåret flere gange. I år var det på 15.000 kr., og der er usikkerhed om tilskuddet til næste år.

Dette års Parkfestival kom ud med et underskud på 18.000 kr.

- Vi kan ikke fortsætte med underskud, så er den opsparede kapital hurtigt brugt op, siger Ole Jespersgaard.

Ifølge Knud Jørgensen fra Parkfestivalen er der en kassebeholdning på 50.000 kr.

Parkfestivalen 2016 er ved at være på skinner. Hovednavnet bliver Dissing, Dissing, Las og Dissing.

- De er ret dyre, men vi skal have et hovednavn, tilføjer Knud Jørgensen.

Parkfestivalen har kulegravet vedtægterne for Kulturpuljen, der plejer at afsætte penge til Parkfestivalen.

- Vi opfylder næsten alle de kriterier, der stilles, påpeger Knud Jørgensen. Vi synes vi er meget folkelige, og at Parkfestivalen er et godt kulturarrangement.

- Der peges på, at der skal være tale om nytænkning. Vi laver noget nyt hvert år. Vi giver hvert år unge musiktalenter mulighed for at indtage scenen. I 2016 er programmet meget bredt fra unge talenter til garvede Povl Dissing, bemærker Knud Jørgensen. Et nyt tiltag er det også, at løbeklubben i 2016 afvikler Parkløbet i forbindelse med Parkfestivalen.

Bestyrelsen for Parkfestivalen peger på, at tilskuddet på 100.000 kr. fast til Dronninglund Kunstcenter ikke er nyskabende, og at det er penge til drift.

- Det hedder sig, at penge fra Kulturpuljen ikke skal gå til drift, men hovedparten af de penge, der er delt ud, går netop til drift, udtaler Knud Jørgensen.

Kulturpuljen er på én million kroner, og hovedparten af pengene, nemlig 725.000 kr. går til faste aktiviteter. Foruden Dronninglund Kunstcenter er det også museerne, der får penge herfra. - Vi synes, det er forkert, at Kulturpuljen bruges på kommunale tiltag, som f.eks. Brønderslev Bibliotek, siger Knud Jørgensen.

Bestyrelsen mener, at der burde være separate poster på kommunens drift til blandt andet Dronninglund Kunstcenter.

- Før kommunesammenlægning fik Parkfestivalen et fast, årligt tilskud på 50.000 kr. Men efter kommunesammenlægningen er det skåret ned. I år til 15.000 kr.

Der er peget på, at Parkfestivalen kan tage entré og sætte priserne på øl op.

- Det er ikke muligt at afspærre parken, og at sætte prisen op på de varer der sælges, vil betyde, at det prædikat, som Parkfestivalen har, som en familie-festival, hvor alle kan være med, går fløjten, siger Knud Jørgensen.

Parkfestivalen har søgt støtte til 2016-festivalen, men har fået at vide, at der først i maj tages stilling til, om der ydes tilskud i 2016.

- Så er det for sent for os. Vi forbereder allerede nu festivalen i 2016.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.