Partier nærmer sig enighed om antal af politibetjente

Partierne, der forhandler en ny flerårsaftale for politiet, overvejer stadig udvidelse af politistyrke.

Flere partier siger efter fredagens forhandlinger om en ny flerårsaftale for politiet, at man har en konstruktiv snak om at få flere betjente på gaden.

En af dem er De Konservatives formand Søren Pape Poulsen. Han siger efter forhandlinger om politiforliget, at hans parti fortsat presser på for flere betjente:

- Vi taler både om, hvordan vi kan frigive betjente og hvordan vi øger optaget (på politiskolen, red). Det er for tidligt at sige, hvor vi lander, men vi er to partier, der har en ambition om at få flere betjente, siger Søren Pape Poulsen.

Han mener, at parterne stille og roligt nærmer sig i hinanden.

- Stemningen er konstruktiv, siger Søren Pape Poulsen.

En anden, der også ønsker et forhøjet antal betjente, er Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

- Vi er kommet lidt tættere på de ting, vi har rejst omkring flere betjente og grænsekontrol. Så mødes vi i morgen og ser, om vi kan komme lidt længere.

- Vi fastholder stædigt vores ønske om 2000 flere betjente og grænsekontrol i lyset af de mange flygtninge, der kommer, siger Peter Skaarup.

Han siger, at det der lige nu ligger på bordet fra regeringens side "ikke er godt nok". Derfor er der ifølge Skaarup stadig langt til en aftale.

Også hos finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), er der glæde at spore, efter politiforhandlingerne tog et midlertidigt stop.

- Vi begynder at få ryddet ting til side, men der er stadig udeståender. Hvad er økonomien i det her, siger ministeren og tilføjer:

- Vi har flere forløb kørende parallelt, men det er afgørende for os, at vi får et resultat på det her område. Det er afgørende for, hvor mange penge vi har på andre områder.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.