Partier: Omfang af afpresning skal afdækkes

Regeringen skal kortlægge omfanget af tilfælde med beskyttelsespenge. DF kræver justitsminister i samråd.

Partier: Omfang af afpresning skal afdækkes

Venstre vil have regeringen til at iværksætte en undersøgelse, der skal kortlægge omfanget af problemet med beskyttelsespenge på landsplan.

- Der er nogle unge lømler, nogle hardcore kriminelle og nogle bandemedlemmer på Nørrebro som tror, at de kan bruge nogle helt andre metoder, end man kan i resten af landet, siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen til Ritzau.

Hans udmelding kommer efter, at restaurant Cofocos ejer Torben Klitbo fortæller til Politiken, at også hans to restauranter på Nørrebro i København, har været udsat for trusler og hærværk.

Karsten Lauritzen kalder situationen helt uacceptabel over for dem, der prøver at drive forretning i københavnerbydelen. Derfor opfordrer han også regeringen til at tage affære.

- Jeg synes, at justitsministeren skal tage initiativ til at iværksætte en undersøgelse af, hvor stort et problem, det i virkeligheden er. Det er jo forudsætningen for at kunne agere, siger han.

For at politikerne er politiet kan stille noget op, kræver det dog, at de forretninger, restauranter og caféer, der har været udsat for afpresning, står frem og kontakter politiet.

Ifølge ordføreren skal de erhvervsdrivende ikke frygte fra eventuelle konsekvenser og hævnaktioner fra de lokale bander.

- Jeg har fuld tiltro til, at Københavns Politi har ressourcer til at løse den opgave, der er. Og hvis det ikke er tilfældet, må vi jo tage en politisk diskussion om det, når vi skal snakke finanslov og andet, siger han.

Vestres forslag bakkes op af Dansk Folkeparti, der desuden vil nu kalde justitsminister Morten Bødskov (S) i samråd i folketingets retsudvalg om sagen.

- Her vil vi allerede kræve, at regeringen udarbejder en langt mere effektiv strategi til bekæmpelse af det bandeuvæsen, som alt for længe har terroriseret dele af samfundet, skriver Peter Skaarup (DF) i en mail til Ritzau.

Debatten om beskyttelsespenge blev skudt i gang af, da værtshus-indehaver Jane Pedersen for nogle uger siden stod frem og fortalte om, hvordan hendes Café Viking havde været udsat for hærværk, fordi hun nægtede at betale.

Brancheorganisationen Horesta vil nu lave en undersøgelse blandt sine medlemmer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.