Partier vil have flere penge og frit valg til ældre

Friere valg for ældre på plejehjem og vished for, at sidste års ældremilliard går til ældre, lyder krav.

Sophia Juliane Lydolph Foto: Scanpix/Sophia Juliane Lydolph

Sophia Juliane Lydolph Foto: Scanpix/Sophia Juliane Lydolph

En ældremilliard skal gå til de ældre. Kommunerne skal ikke poste pengene i alskens andre projekter.

Det fastslår Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, før han fredag forhandler finanslov med de andre borgerlige partier.

- Vi ønsker klarhed over, om den milliard, vi i år afsatte til de ældre, går til de ældre. Det har været helt afgørende for at skabe større værdighed for de ældre, at pengene bruges til varme hænder, siger Kristian Thulesen Dahl.

Ældre Sagen har rejst tvivl, om 98 kommuner har sendt pengene videre til de ældre. Der er især sat spørgsmålstegn ved 29 kommuner, forklarer DF's formand.

- Vi ønsker at få det kulegravet, siger Kristian Thulesen Dahl.

Spørgsmål: Kræver I en håndfæstning af kommunerne?

- Ja. Vi vil have sikkerhed for, at pengene går til de ældre. Ældre Sagen har rejst tvivl om det. Kommunerne skal ikke kunne bruge pengene til noget andet, siger Kristian Thulesen Dahl.

Liberal Alliance fremlægger senere sit udspil om ældre. Partiet vil sikre, at der er råd til de mange flere danskere, som snart får folkepension, påpeger partileder Anders Samuelsen.

- Derfor har vi lavet vores egen 2025-plan. Den skal fremtidssikre, at dansk økonomi kan håndtere situationen. Vi fører 21 milliarder kroner tilbage til ældreområdet, siger Anders Samuelsen.

- Det tror jeg ikke, at andre har præsteret. Så vi er langt foran i førerfeltet.

Både Liberal Alliance og De Konservative ønsker samtidig friere valg for blandt andre ældre på plejehjem. Så kan ældre købe ekstra ydelser i alderdommen, siger De Konservatives Søren Pape Poulsen.

- Du kunne komme på juletur eller en tur i byen. Vores hovedkrav er, at boligskatterne ikke skal stige. Vi har ikke særlige krav på alle områder. For ældre ønsker vi en øget frihed, siger Søren Pape Poulsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.