Lokalpolitik

Partiers hjemmesider er forældede

Kun to ud af syv partier i byrådet har rimeligt opdaterede hjemmesider

På Venst­res hjem­me­si­de frem­går det, at Sig­ne Friis sid­der i par­ti­ets by­råds­grup­pe. Men det er man­ge må­ne­der si­den, hun for­lod grup­pen. Af­dø­de Kjeld Lund­gaard står også på lis­ten.

På Venst­res hjem­me­si­de frem­går det, at Sig­ne Friis sid­der i par­ti­ets by­råds­grup­pe. Men det er man­ge må­ne­der si­den, hun for­lod grup­pen. Af­dø­de Kjeld Lund­gaard står også på lis­ten.

AALBORG:Gamle nyheder og forkerte oplysninger møder de borgere, der søger informationer på hovedparten af de hjemmesider, som de lokale afdelinger af de politiske partier i Aalborg Kommune har oprettet. Værst står det til hos Venstre, som på en hjemmeside oplyser, at et bortgået medlem og et tidligere medlem af byrådsgruppen sidder i partiets byrådsgruppe. Men heller ikke De Konservative, Dansk Folkeparti eller De Radikale kan prale af overskuelige og brugervenlige hjemmesider, for oplysningerne er enten stærkt forældede eller mangelfulde. Kristendemokraterne har heller ikke brugt meget krudt på hjemmesiden, men enkelte nye oplysninger har dog sneget sig ind. Derimod har Socialdemokratiet og SF i højere grad formået at gøre relevante oplysninger tilgængelige for borgerne på internettet. Det viser en gennemgang af partiernes hjemmesider, som NORDJYSKE har foretaget. Op til kommunalvalget sidste år gjorde partierne en indsats for at få etableret hjemmesider med et spændende indhold, hvor vælgerne kunne få relevante oplysninger om byrådskandidater og deres holdninger til de aktuelle politiske spørgsmål. Men flere af partierne synes tilsyneladende ikke længere, at internettet er et interessant medie. Eller også har de ikke haft ressourcer til at vedligeholde hjemmesider. Det betyder, at folk i mange tilfælde ikke kan finde de oplysninger, der er på jagt efter, eller får direkte misvisende informationer. Hvis man for eksempel går ind på www.venstreaalborg.dk, som er det sted, hvor man blandt andet kan få oplyst, hvem der sidder i Venstres byrådsgruppe, så fremgår det, at Signe Friis stadig er medlem. Men hun meldte sig ud af gruppen sidste år. Kjeld Lundgaard står også som medlem af byrådsgruppen, selv om han gik bort sidste år og blev afløst af Benny Laustsen. Formanden for Venstres kommuneorganisation i Aalborg, Jakob Svenden, beklager fejlene på hjemmesiden. - Jeg kan godt se, at det ikke er særligt heldigt, det må jeg indrømme, siger Jakob Svendsen, der tilføjer, at Venstre vil tage affære med det samme med henblik på at rette fejlene. - De fejl, der er ligger derude, dem skal vi have rettet hurtigst muligt. Årsagen til, at hjemmesiden ikke er opdateret, er et ressourcespørgsmål, mener Jakob Svendsen. - Det er jo sådan, at man kun har en vis mængde ressourcer til rådighed for at holde sådan en hjemmeside kørende, det med at få frivillige til at vedligeholde en hjemmeside i den her tid, det er svært, siger han. Efter at NORDJYSKE Medier har gjort opmærksom på den mangelfulde hjemmeside, overvejer Venstre nu helt at skrotte den nuværende hjemmeside og begynde på en frisk og samtidig finde et system, der er lettere at opdatere end det nuværende. - Vi kan komme i den situation, hvor vi bliver nødt til at betale os fra det. Jakob Svendsen mener ellers, at Venstre som parti sagtens kan bruge en hjemmeside til noget. - I første omgang må man sige, at det skal være en oplysningshjemmeside, hvor man skal kunne se, hvem man kan kontakte.