Partifælle: Helle får en kæmpe opgave med flygtninge

Ingen kunne være mere velegnet til at håndtere den gigantiske flygtningekatastrofe, mener Mette Gjerskov (S).

Socialdemokraternes udviklingsordfører og medlem af Udenrigspolitisk Nævn, Mette Gjerskov, er særdeles begejstret for udsigten til, at Helle Thorning-Schmidt (S) bliver indstillet til posten som flygtningehøjkommissær i FN.

- Det ville jo være helt fantastisk. Helle ville være så velegnet til den post, siger Mette Gjerskov.

Hun understreger, at det endnu er uvist, om Thorning rent faktisk bliver indstillet til posten som efterfølger for den nuværende højkommissær, portugiseren António Guterres.

Men ifølge TV2's oplysninger vil statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) indstille, at Thorning bliver Danmarks kandidat, og Mette Gjerskov finder det meget positivt, hvis Danmark går efter den vigtige post.

- Danmark har en skarp international profil i forhold til udviklingsbistand og flygtninge, så hun ville komme fra et land, der har en høj troværdighed på det område, siger Mette Gjerskov.

- Og vi har vel alle sammen kunnet se, at hun har de kvaliteter, der skal til for at have en international toppost, tilføjer hun om den tidligere statsminister.

Når det så er sagt, er der ifølge Mette Gjerskov ingen tvivl om, at det vil være en opgave af dimensioner, der vil blive lagt på Thornings skuldre.

- Vi taler om den største flygtningekatastrofe siden Anden Verdenskrig, og situationen er opstået på baggrund af klimakriser, krige og borgerkrige og i høj grad fattigdom, siger Mette Gjerskov.

- Så det er et ekstremt komplekst område, hvor det handler om at få sorteret de flygtninge, der skal have beskyttelse efter konventionerne fra mennesker, der migrerer.

- Folk skal have et håb i de lande, de selv bor i. På den måde skulle vi gerne mindske de strømme af mennesker, så det kun bliver reelle krigsflygtninge, der flygter. Det vil være hendes ansvar. Og så skal hun stampe penge op af jorden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.