Partistrid kostede mange medlemmer

Kristendemokraterne i Hjørring Kommune har mistet omkring en fjerdedel af sine medlemmer siden landsmødet i oktober sidste år.

Thomas Nielsen,
Lene Meng Andersen, Tornby, blev er blevet valgt som Kristendemokraternes nye formand i Hørring.Foto: Hans Christian Jacobsen
EMNER 1. februar 2009 11:38

Her vendte baglandet tommelfingeren nedad over for Bodil Kornbek til fordel for Bjarne Hartung Kirkegaard, der blev valgt som ny landsformand. Det betyder, at den lokale partiforening nu kun kan mønstre omkring 100 medlemmer. Det kom frem på kommuneforeningens generalforsamling forleden på Solgården i Sindal. Her vedtog man enstemmigt en udtalelse, der bakker op om den nye partiledelse og tager kraftigt afstand fra de i mange medier fremførte påstande om, at partiets nye principprogram er ”et religiøst papir”, som drejer partiet ”mod højre.” Midt i medlemsflugten kunne generalforsamlingen glæde sig over, at nogle af de folk, der ellers havde opgivet partiet har meldt sig ind igen - lokalforeningen beder nu også partiet lave en ny hvervefolder med en kort beskrivelse af partiets politik. Jens Ole Andersen, Sindal, blev nyvalgt til bestyrelsen. Han afløser afdøde Erling Christensen, Tolne, der blev mindet for sit store arbejde i partiet. Den hidtidige formand, Martin Grarup ønskede aflastning, så han byttede plads med bestyrelsesmedlem Lene Meng Andersen, Tornby, der blev valgt til formandsposten. Hun er også folketingskandidat. Kristendemokraterne i Hjørring Kommune glæder sig i øvrigt over, at partiet har besluttet ikke at stille op til EU-valget i juni. - Så kan kræfterne bruges på at forberede byrådsvalget i november, lyder det fra en af partiets grand old men, Knud Glønborg.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...