Hele landet

Pas på de uspecificerede rejser

Se, hvilke rettigheder du har, hvis du bestiller en rejse med uspecificeret indkvartering

Arkivfoto: Torben Hansen

Arkivfoto: Torben Hansen

HELE LANDET: Hvis du lige nu sidder og leder efter en charterrejse til udlandet, så støder du garanteret på en billig rejse med uspecificeret hotel.

Men hvad skal du egentlig forvente, hvis du rejser uden at vide, hvor du skal overnatte?

Det korte svar er, at du absolut ikke skal forvente for meget:

- Indkvartering behøver ikke være på et hotel, men kan være på et mindre pensionat. Flytning fra et indkvarteringssted til et andet kan forekomme, også flere gange under opholdet. Trafikstøj, støj fra natteliv, dyreliv, flystøj, byggestøj og lignende gener må påregnes.

Sådan skriver rejsebureauet Apollo eksempelvis på sin hjemmeside, hvor det også tilføjes, at man kan risikere, at bad og toilet er på gangen.

Ikke til børnefamilier

Hos Spies forklarer man, at uspecificerede rejser bestemt ikke er for gæster, der efterlyser kvalitet.

- Du får en enkel lejlighed/værelse uden nogen særlig komfort eller service, og der indgår ikke forplejning, uanset hvilken form for pension andre gæster på hotellet har. Uspecificerede rejser egner sig ikke til børnefamilier, skiver Spies på sin hjemmeside.

Trods rejseselskabernes beskrivelser, er der stadig mange, der vælger at spare penge og derfor lader sig indkvartere på et ukendt hotel.

Men tænk dig godt om, inden du bestiller, for du kan blive budt på elendige forhold uden de store chancer for at komme igennem med en klagesag, hvis du synes forholdene er helt uacceptable, siger Laila Aackmann, der er sekretariatsleder i Pakkerejse-Ankenævnet.

- Det er svært at klage over, at standarden ikke er, som man havde forventet ud fra beskrivelsen, når der i beskrivelsen står, at man får noget af ringe kvalitet. Så det er klart, at der er nogle punkter, hvor man normalt ville kunne fremkomme med en reklamation, men hvor det med uspecificerede rejser er sværere, siger hun til Ritzau Fokus.

Man kan klage

Men det betyder absolut ikke, at du afskriver dig alle dine rettigheder, når du rejser uspecificeret.

Pakkerejse-Ankenævnet har tidligere truffet afgørelse i klagesager fra danskere, der boede på uspecificeret hotel.

- Man kan eksempelvis sige, at der naturligvis skal være rent på det uspecificerede hotel - og vi har også haft afgørelser i sager om støj, hvor man var gereret af larm fra musik i området. Så der vil altså være nogle forhold, man kan klage over, men det er klart, at det begrænser mulighederne, når man rejser uspecificeret, forklarer Laila Aackmann.

Hun mener, at det er sværere at komme igennem med klagen, hvis man eksempelvis på forhånd er blevet advaret mod støjgener.

- Undersøg, hvad rejsearrangørerne skriver, inden du booker rejsen. Men selv om de måtte skrive, at man ikke kan klage over indkvarteringen, så kan der altså alligevel godt være forhold, man kan klage over, forklarer Laila Aackmann og fremhæver igen rengøringen som et godt eksempel.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.