USA

Pas på! Din kat kan gøre dig blind

Allergi over for katte medfører øget risiko for at udvikle grøn stær, viser ny forskning

Arkivfoto

Arkivfoto

USA:Hvis du er katteejer, så har du større risiko for at udvikle sygdommen grøn stær, end hvis du var hundeejer, viser resultaterne af et forskningsprojekt fra University of California i Los Angeles. Det skriver jp.dk.

Forskerne har opdaget, at hunde og katte er bærere af en række antigener, som kan fremkalde en allergisk reaktion hos mennesker. Mens de antigener, som hunde producerer, udløser en allergisk reaktion, der mindsker risikoen for at udvikle grøn stær, viser forskernes undersøgelse, at det modsatte er tilfældet for de antigener, man finder hos katte.

Mange hunde- og katteejere er svagt allergiske overfor deres kæledyr, men forskerne har påvist, at selv en lille allergisk reaktion kan have konsekvenser for synet.

Sammenlignet med folk, der ikke har kat, har katteejere, som udviser allergisk reaktion over for deres kæledyr, 90 procent større risiko for at udvikle grøn stær. Hos hundeejere formindskes risikoen tilsvarende, så hundeejere har en 20 procent lavere risiko for at udvikle sygdommen.

Grøn stær kan i mange tilfælde føre til blindhed.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.