Pas på du ikke bliver snydt med studiebolig

Der er god grund til at være ekstra opmærksom, når du leder efter studiebolig

Mange unge har svært ved at finde en bolig inden studiestart, og det giver svindlerne lettere spil. Foto: Iris/Scanpix

Mange unge har svært ved at finde en bolig inden studiestart, og det giver svindlerne lettere spil. Foto: Iris/Scanpix

HELE LANDET: Mange unge mangler stadig at finde en studiebolig inden studierne starter i august og september. Der er rift om boligerne, og derfor er der ofte ikke er lang tid til at overveje, når chancen byder sig.

Det øger ifølge Det Kriminalpræventive Råd (DKR) risikoen for at blive snydt. For desværre støder nogle af de unge lejere på svindlere, der udlejer værelser og lejligheder på falske vilkår, så de unge mennesker mister penge og stadig står uden en bolig.

DKR opfordrer derfor de unge til at se sig godt for, så de undgår at blive snydt.

Se jer for

- Det kan være svært at have is i maven, når lejligheden byder sig, men det er vigtigt aldrig at overføre penge, før man som minimum har fået en underskrevet lejekontrakt, siger forebyggelseskonsulent i DKR, Anders Young Rasmussen.

Ellers risikerer du at ende i samme situation som en 28-årig kvinde Sophia, som Københavns Politi har kendskab til. Efter lang tids søgen betalte hun i god tro 18.000 kr. i depositum for en lejlighed i København, hun aldrig fik. Pengene fik hun heller aldrig igen.

- Man skal altid sørge for at se lejlighed og udlejer fysisk og få en lejekontrakt. Man skal aldrig handle penge under bordet, siger vicepolitiinspektør og efterforskningsleder Tommy Keil.

/BLM/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.