EMNER

Pas på internetsvindel

Politiet i Frederikshavn har siden fredags modtaget to anmeldelser fra frederikshavnere, som har fået deres computer hacket

Foto: Lars Pauli

Foto: Lars Pauli

FREDERIKSHAVN:En besked fra ”Politiet Kongeriget Danmark” var det der mødte to frederikshavnere, da de brugte deres computer til at gå på internettet. I beskeden var oplistet en række paragraffer, som de to tilsyneladende skulle have overtrådt.

Desuden stod der i beskeden, at de to kunne se frem til en bøde i millionstørrelsen, hvis de ikke indenfor 72 timer indbetalte 1000 kroner via en internetbetalings-bon, som kan købes i 7-eleven.

Herefter fortæller de to ofre til politiet, at deres computere blev låst, hvilket desværre fik den ene til lørdag at indbetale de 1000 kroner.
Kort efter modtog han da også besked om, at computeren ville kunne bruges igen indenfor 12 timer, hvilket også viste sig at passe.
Politiet opfordrer borgeren til at tænke sig om en ekstra gang, inden man lader sig narre.
- Folk skal ikke betale, for det har intet med politiet at gøre. Men vi ser jo indimellem, at de her fupnumre dukker op, og ud fra det vi har fået at vide, så virker beskeden meget troværdig. Det fik jo så desværre den ene af de ramte borgere til at betale. Hvis andre oplever noget lignende, så vil vi meget gerne høre om det, men uanset hvad så skal folk tænke sig om, lyder det fra vicepolitikommisær Steen Hørlück fra Nordjyllands Politi.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.