Pas på: It-angreb truer Internet Explorer

Er din Internet Explorer-browser på computeren af ældre dato, bør du snart opdatere til en ny. Ellers risikerer du at blive angrebet.

7. januar 2016 14:33

I næste uge vil du leve livet farligt, hvis du har en ældre version af Internet Explorer installeret på din PC.

Microsoft vil nemlig ikke længere sende sikkerhedsopdateringer ud til Internet Explorer 10 eller ældre versioner, oplyser selskabet.

Og derfor bør man snarest muligt opdatere sin computer, hvis man bruger Internet Explorer.

- Hvis der bliver opdaget sikkerhedshuller i de ældre versioner efter 12. januar, så vil Microsoft ikke længere lukke de huller. Det betyder, at det vil være muligt at udnytte de huller til at iværksætte et it-angreb på de pågældende computere, siger leder af it-sikkerhedsorganisationen DKCert, Henrik Larsen.

For al erfaring siger, at der vil blive opdaget sikkerhedshuller i gammel software.

- Der vil stadig være såkaldte serverudgaver, hvor det ikke er muligt at opgradere til version 11, og de vil formentlig stadig kunne modtage sikkerhedsopdateringer af Microsoft, men alle andre bør opgradere, siger Henrik Larsen.

Ligesom det var tilfældet med Windows XP, da Microsoft holdt op med at sende sikkerhedsopdateringer til styresystemet, vil der nok være en lang periode, hvor flere brugere vil halte efter opdateringerne til deres internetbrowser.

På den måde udsætter de sig selv for potentielle it-angreb.

Hos DKCert anbefaler man derfor, at brugere af Windows 7-styresystemet eller nyere opdaterer til Internet Explorer 11 eller den nye Microsoft Edge-browser, som kun er tilgængelig på Windows 10-styresytemet.

Mange hackere angriber computerne gennem browseren, og derfor bør man altid opgradere til den nyeste og mest sikre browser, som i dag er Internet Explorer 11, siger Windows-divisionschef hos Microsoft Danmark, Martin Thorning Hansen.

- Har du Windows Update installeret, får du helt automatisk den seneste version af Internet Explorer. Vi er dog opmærksomme på, at en række brugere endnu ikke benytter denne funktion, og budskabet til dem er derfor, at de manuelt bør opdatere Internet Explorer inden 12. januar, siger Martin Thorning Hansen. 

Fakta:

- Ifølge Statcounter var Internet Explorer den anden mest populære browser i Danmark.

- Internet Explorer er at finde på knap 21,6 procent af alle PC'er, mens der er den helt nye Microsoft Edge-browser på knap 3,7 procent af PC'erne.

- Knap 17,6 procent bruger allerede den sikre Internet Explorer version 11, mens de usikre versioner 10 og 9 er på henholdsvis 1,7 og 1,5 procent af de danske computere.

Kilde: Statcounter

/ritzau/FOKUS

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...