Pas på lommetyvene i ferien

Færre lommetyverier - men oktober og specielt efterårsferien er tyvenes højsæson

Arkivfoto <i>Pressefotograf Henrik Bo</i>

Arkivfoto Pressefotograf Henrik Bo

NORDJYLLAND:Færre og færre lommetyve lykkes med deres forehavende. I hvert fald, hvis man skal tro på tal for anmeldelser hos forsikringsselskabet TopDanmark.

Siden 2009 er antallet af anmeldelser om lommetyverier til forsikringsselskabet nemlig faldet med 12 procent, viser en opgørelse fra forsikringsselskabets skadesafdeling.
- Alle har i dag en smartphone, og mange har endda de sidste nye modeller, som traditionelt er meget eftertragtede for lommetyvene. Men der er altså tegn på, at vi er blevet bedre til at passe på vores smartphones, siger skadechef i Topdanmark Susanne Møllegaard.

Pas på i efterårsferien

- En anden mulig forklaring på faldet i anmeldelser kan være, at lommetyvene er blevet lidt påpasselige med at stjæle smartphones, fordi der findes apps, som kan hjælpe ejeren og politiet med at opspore dem, siger skadeschefen.

Selv om der er sket et fald i anmeldte lommetyverier, er oktober lommetyvenes foretrukne måned, hvis man ser på anmeldelserne.
Topdanmark vurderer derfor, at lommetyvene vil have særligt travlt i efterårsferien og opfordrer derfor folk til at passe ekstra på.

Udnytter folks hjælpsomhed

- Det er en rigtig god idé at holde ekstra godt øje med dine værdier i denne måned. Hvert år ved denne tid kan vi se, at vi får flere anmeldelser på lommetyverier end resten af året. Antallet af lommetyverier stiger markant både i juli og oktober, hvor folk typisk holder sommerferie og efterårsferie. Så vrimler byerne med mennesker – både i Danmark og i udlandet, og så er risikoen for at møde lommetyve forhøjet, siger Susanne Møllegaard.

Lommetyvene opererer typisk i offentlige transportmidler og på gågader og pladser, hvor der er mange mennesker.
- Et af de eksempler på lommetyveri, som vi ofte hører om, er, at lommetyven står med et stort kort og beder om hjælp til at finde vej. Mens offeret kigger på kortet, kan lommetyven liste pungen ud af rygsækken eller jakkelommen i løbet af et øjeblik, siger Susanne Møllegaard.
Gode råd mod lommetyvetyve
- Vær ekstra opmærksom i situationer med mange mennesker.
- Gem pung og nøgler i en lukket lomme og ikke i baglommen.
- Undgå at have mange penge i din taske eller pung.
- Tag kun de hævekort med, du skal bruge.
- Hold altid hånden for, når du indtaster din kode til Dankort.
- Gå med din taske over skulderen i stedet for i hånden.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.