Pas på, når champagneproppen binder

Erfaren tjener kom alvorligt til skade med en eksplosiv flaske vin

Randi Rehmeier
Først skal pyn­ten af prop­pen.
Vin 15. januar 2007 22:46

Selvom mousserende vin, herunder champagne, kan smage helt vidunderligt, så kan det i sjældne tilfælde også være et farligt bekendtskab. Det oplevede en tjener på Skal Pavillionen i Nibe i lørdags. Miguel Mathiassen var ved at åbne Asti Spumante til et selskab, da han kom galt af sted med en af flaskerne. Flasken med den mousserende vin eksploderede simpelthen mellem hænderne på ham, mens han åbnede den. Det resulterede i en hastig tur på skadestuen, hvor man opererede hans hånd, som havde fået en dyb flænge. Hverken ejeren af Skal Pavillionen, Axel Jensen, eller NORDJYSKE Mediers vinekspert, Jørgen la Cour, har oplevet vinflasker eksplodere på den måde før. - Jeg har åbnet flere tusinde flasker mousserende vin, og jeg har aldrig oplevet selv, at de er eksploderet, siger Jørgen la Cour, som dog har hørt om lignende hændelser. Miguel Mathiassen har været tjener i 40 år. Han holdt flasken fast på bordet med venstre hånd om flaskehalsen, mens han vred proppen op med højre, da flasken pludselig sprang i stykker. Jørgen la Cour tilråder, at man løsner proppen med en tang, hvis den er meget stram i stedet for at bruge vold og vride flaskehalsen. - Og hvis man skal være Karl Smart og vil åbne med sabel, så skal man gøre det med havehandsker på, forklarer han. Miguel Mathiassen mistede meget blod ved uheldet og besvimede også undervejs, men han ventes at kunne arbejde som tjener igen i løbet af nogle uger. Episoden er meldt til arbejdstilsynet efter forskrifterne. randi.rehmeier@nordjyske.dk

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...