EMNER

Pas på santhansaften

Her er en række gode råd til, hvordan sankthansaften bliver fornøjelig uden skader og uheld

Arkivfoto: Peter Langkilde

Arkivfoto: Peter Langkilde

NORDJYLLAND:På søndag tændes der bål over hele landsdelen, når sankthans skal fejres. Og som sædvanligt, så er der en række gode råd, der er værd at huske, når man har med åben ild at gøre.

Falck og Beredskabsforbundet har udarbejdet en huskeliste for, hvordan sankthansaften bliver en fornøjelig aften uden uheld.

Jorden er stadig tør

Selvom der har regnet de seneste par dage, så advarer Beredskabsforbundet om, at jorden stadig er tør, fordi det ikke har regnet ret meget de seneste måneder. Derfor skal man stadig være påpasselig, når bålet skal tændes.

Men bålet kan være vådt, og her er det vigtigt at huske, at man aldrig skal bruge benzin eller sprit til at få gang i bålet, lyder det fra Beredskabsforbundet.

Her er flere gode råd til en sikker sankthansaften:

- Sankthansbålet skal placeres i forsvarlig afstand til omgivende ting, der kan brænde. 60 meter fra letantændelige markafgrøder, 30 meter fra bygninger med hårdt tag, 200 meter fra bygninger med stråtag, nåletræsbevoksninger, brandfarlige stoffer.

- Brug kun haveaffald, og ikke f.eks. trykimprægneret træ

- Sørg for, at der ikke er dyr i bålet. Det kan derfor være en god ide at flytte bålet, inden det bliver tændt.

- Tænd aldrig bål, hvis det blæser kraftigt

- Sørg for at bålet er helt slukket, når du forlader det. Tildæk ikke bålet med sand, da sandet holde på varmen, og det kan forvolde alvorlige forbrændinger dagen derpå, hvis dyr eller mennesker roder i det.

- Hav en vandslange, ildslukker eller branddasker liggende.

Kilde: Beredskabsforbundet og Falck

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.