Passagerer får 150.000 kroner for aflyste fly

Passagerer måtte hive flyselskab i retten for at få erstatning for aflyste fly. De skal nu have 1200 euro hver

Passagerer får 150.000 kroner for aflyste fly

Flyselskabet Delta Air Lines skal betale 16 passagerer i alt 143.046 kroner, efter at en flyrejse til New York i juli sidste år blev ramt af ikke blot en, men to aflysninger. Det er den hidtil højeste erstatning et flyselskab har måttet betale for aflyste fly.

De 16 passagerer skulle 18. juli sidste år flyve fra København til New York, men problemer med motorens strømforsyning betød, at rejsen blev aflyst.

I stedet fik de rejsende reservationer til en afgang dagen efter med samme fly.

Men dagen efter var problemerne med flyet stadig ikke løst, og det endte med, at passagererne fløj til New York 20. juli med Air France - to døgn senere end planlagt.

Efterfølgende krævede de kompensation fra flyselskabet. Standardtaksten er på flyvninger fra København til New York er 600 euro pr. aflyste rejse, med mindre der er tale om en "ekstraordinær hændelse", som ikke kunne forudses af flyselskabet.

Da der var tale om to aflyste flyvninger krævede passagererne 1200 euro - knap 9000 kroner - i erstatning.

Men både Delta Air Lines og Trafikstyrelsen afviste, at passagererne havde ret til erstatning med den begrundelse, at der var tale om en ekstraordinær hændelse.

Allerhøjst havde de krav på 600 euro i erstatning, da der var tale om den samme rejse, som blev aflyst to gange. 11 af de 16 passagerer fik således 600 euro pr. kulance af Delta Air Lines.

Derefter valgte de utilfredse rejsende at gå til domstolene, og da Københavns Byret forleden afsagde dom i sagen, viste det sig, at det var en god idé.

Retten finder ikke, at der forelå usædvanlige omstændigheder og slår desuden fast, at der var tale om to forskellige flyvninger, der blev aflyst.

Dermed skal Delta Air Lines betale 4473 kroner til de 11 rejsende, som allerede har fået 600 euro, og 8940,40 kroner til de sidste fem.

Desuden skal selskabet betale sagens omkostninger.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.