Paszek: Intet er gratis mod Wozniacki

Caroline Wozniackis første modstander ved Wimbledon, Tamira Paszek, har respekt for danskeren.

Paszek: Intet er gratis mod Wozniacki

For bare en uge siden var Tamira Paszek, blot nummer 59 i verden og en spiller, som blot havde hentet to sejre i 2012.

Søndag kunne hun så opleves på en officiel pressekonference forud for Wimbledon. Den slags er normalt forbeholdt stjerner som Serena Williams, Kim Clijsters og Maria Sharapova.

Det er finalesejren i Eastbourne lørdag, der pludselig har gjort Tamira Paszek til et interessant navn.

I græsturneringen slog hun blandt andre den tidligere Wimbledon-finalist Marion Bartoli og Tsvetana Pironkova, som har spillet semifinale samme sted. Endelig slog hun også verdens nummer 8, Angelique Kerber i finalen.

Derfor tegner det dansk-østrigske møde i første runde af Wimbledon mere åbent, end verdensranglisten antyder.

Østrigeren udtrykker dog på forhånd respekt for Wozniacki.

- Caroline er en hård modstander, en tidligere nummer ét i verden, og en fremragende spiller. Hun giver dig ikke et gratis point.

- Vi har kendt hinanden siden vi var 10 år. Jeg har et billede af, at vi spiller som U-12-spillere eller noget i den stil.

- Som senior har hun slået mig en gang i vores eneste møde. Men som juniorer mødtes vi mange gange, sagde Tamira Paszek efter sejren i Eastbourne.

Caroline Wozniacki har heller ikke Paszek i helt frisk erindring, men mener dog at have et tilstrækkeligt indtryk af østrigeren.

- Det er ikke en nem første runde-kamp. Men igen, alle skal jo slås, hvis man skal vinde turneringen.

- Hendes sejr i Eastbourne betyder, at hun har fået en del kampe på græsset allerede og føler sig frisk på det. Og det at vinde kampe er altid en rar fornemmelse, siger Caroline Wozniacki.

- Vi er på samme alder, men jeg har ikke spillet mod hende i lang tid. Men jeg kender hendes stil rimelig godt. Hun vil gerne sætte modstanderen under pres, og hun server okay.

Deres andet indbyrdes seniormøde spilles på Wimbledon-anlægget tirsdag. Nærmere tidspunkt kendes først mandag aften. /ritzau/