Danmark

Patienter i fare på afvænningssted

Tjele Behandlingscenter bruger stærk afrusningsmedicin på en kritisabel måde, vurderer Sundhedsstyrelsen.

Patienter i fare på afvænningssted

Det kendte alkoholafvænningssted Tjele Behandlingscenter, der blandt sine frontfigurer tæller musikeren Michael Falch, bringer sine patienter i fare. Det vurderer Sundhedsstyrelsen.

Tjele Behandlingscenter behandler alkoholikere med den stærke afrusningsmedicin Klopoxid, men det er ikke en læge, der ordinerer og doserer medicinen, sådan som reglerne foreskriver. Det kan TV2 Nyhederne afsløre.

Det er sygevagter og andre ansatte, der ved hjælp af et pointskema afgør hvor meget stærk medicin de enkelte patienter skal have.

Patienterne får simpelthen point for en række faktorer, for eksempel hvor meget de sveder, hvor meget de ryster og hvor ængstelige de er. Og den samlede pointscore udløser så en lille eller en stor dosis af lægemidlet Klopoxid.

Det er et klart brud på lovgivningen og farligt for patienterne, vurderer Sundhedsstyrelsen. Det skal nemlig være en læge, der undersøger patienterne og ordinerer deres medicin.

- Der er tale om potente afhængighedsskabende lægemidler, og det er vigtigt, at det er en læge, der tager stilling til det.

- I værste fald kan det medføre akut hospitalsindlæggelse og dødsfald, hvis man ikke følger reglerne, siger tilsynschef Anne Mette Dons fra Sundhedsstyrelsen.

En række tidligere patienter fortæller samstemmende til TV2 Nyhederne, at de ikke blev undersøgt af en læge, før de fik stærk afrusningsmedicin på Tjele Behandlingscenter.

På Tjele Behandlingscenter erkender den virksomhedsansvarlige læge Knud Brinkløv over for TV2 Nyhederne, at patienterne ikke undersøges af en læge, før de får medicin. En praksis han nu vil se nærmere på.

- Det er noget, vi kan blive nødt til at lave om på, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.