Patienter: Politikerne gambler med de syge

Vrede over mulig økonomisk straf til læger, der sender mange patienter på sygehus

Arkivfoto: Bax Lindhardt, Scanpix

Arkivfoto: Bax Lindhardt, Scanpix

KØBENHAVN:Der bliver gamblet med patienternes helbred fra regeringens og Venstres side, konkluderer landets største patientforeninger.

Det sker på baggrund af en aktindsigt, som Jyllands-Posten har fået i et notat. Det pågældende notat blev udarbejdet af regeringen og Venstre forud for lovforslaget, som regeringen greb ind i lægekonflikten med.

Notatet viser, at parterne ønsker en bedre styring af, hvor mange patienter de praktiserende læger sender videre i sundhedssystemet.

Ryster på hovedet

Til det formål kan det være en mulighed at give en økonomisk straf til læger, der henviser mange patienter. Eller en belønning til læger, der henviser få, viser notatet.

Kræftens Bekæmpelse ryster på hovedet.

- Hvis man laver økonomiske incitamenter, som skal sikre, at der bliver henvist færre patienter, går man ikke længere efter fagligheden.

- Så går man efter tal, og det kan resultere i, at alvorlige sygdomme ikke bliver opdaget i tide, siger formanden for Kræftens Bekæmpelse, Frede Olesen, til Jyllands-Posten.

Forkasteligt

Samme toner lyder fra Danske Patienter, som kalder det ”forkasteligt”.

Men regionerne mener, at det giver god mening at give lægerne økonomiske incitamenter.

- Vi ser det ikke som et spareinstrument, men som et redskab til at få mere sundhed for pengene, siger Jens Stenbæk (V), regionernes chefforhandler, til avisen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.