Danmark

Patienter skal betale erstatning tilbage

Region Hovedstaden har anket en række sager om patienterstatning. Nu skal patienter betale tilbage.

Karin Friis Bach Foto: Free/Pressefoto, Region Hovedstaden

Karin Friis Bach Foto: Free/Pressefoto, Region Hovedstaden

Siden Region Hovedstaden i juni 2015 indførte en skærpet ankepraksis for patienterstatninger, har regionen anket 44 sager. Nu skal 11 patienter betale 4,2 millioner kroner tilbage.

Patienterne skal hver betale mellem 30.000 og 1.050.000 kroner tilbage, oplyser region til DR København.

Men det er helt urimeligt, at Region Hovedstaden kræver penge tilbage fra patienter, der er blevet tilkendt erstatning, siger Patientforeningens formand, Niels Jørgen Langkilde til DR København:

- For mange betyder det totalt ruin, fordi de har investeret i en bil, der kan klare deres handikap, eller har bygget om i deres hus for at kunne leve mere tåleligt.

Flere anker fra regionens side skaber utryghed for alle patienter, der får tilkendt erstatning, siger Niels Jørgen Langkilde til DR København:

- Der er jo ikke nogen, der kan bruge en erstatning, hvis de ved, der er risiko for, at den kan blive krævet tilbage sidenhen.

I Region Hovedstaden forklarer formand for Sundhedsudvalget, Karin Friis Bach (R), at det er nødvendigt at anke flere sager om patienterstatning. Tidligere har man nemlig været meget tilbageholdende med at protestere, hvis man har været uenige i en afgørelse.

- Det er vi lidt bange for er tilfældet. Og faktisk har vi også i regionen pligt til at klage, hvis vi mener en bedømmelse er forkert, siger hun til DR København.

Sidste år udbetalte Region Hovedstaden 210 millioner kroner i patienterstatninger. Også Region Syddanmark har de senere år indført en skærpet ankepraksis.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.