København

Patienter skal betale millioner i erstatning tilbage

11 patienter har i løbet af et år måttet betale 4,2 millioner kroner, de havde modtaget i erstatning, tilbage

Arkivfoto: Torben Hansen

Arkivfoto: Torben Hansen

KØBENHAVN:Siden Region Hovedstaden i juni 2015 indførte en skærpet ankepraksis for patienterstatninger, har Region Hovedstaden anket 44 sager. Nu skal 11 patienter betale 4,2 millioner kroner tilbage. Patienterne skal hver betale mellem 30.000 og 1.050.000 kroner tilbage, oplyser regionen til DR København.

Men det er helt urimeligt, at Region Hovedstaden kræver penge tilbage fra patienter, der er blevet tilkendt erstatning, siger Patientforeningens formand, Niels Jørgen Langekilde til DR København:

- For mange betyder det totalt ruin, fordi de har investeret i en bil der kan klare deres handikap, eller har bygget om i deres hus for at kunne leve mere tåleligt.

Flere anker fra regionens side skaber utryghed for alle patienter, der får tilkendt erstatning, siger Niels Jørgen Langekilde til DR København:

- Der er jo ikke nogen der kan bruge en erstatning, hvis de ved der er risiko for, at den kan blive krævet tilbage sidenhen.

I Region Hovedstaden forklarer formand for Sundhedsudvalget, Karin Friis Bach (R), at det er nødvendigt at anke flere sager om patienterstatning. Tidligere har man nemlig været meget tilbageholdende med at protestere, hvis man har været uenige i en afgørelse.

- Det er vi lidt bange for er tilfældet. Og faktisk har vi også i regionen pligt til at klage, hvis vi mener en bedømmelse er forkert, siger hun til DR København.

Sidste år udbetalte Region Hovedstaden 210 millioner kroner i patienterstatninger. Også Region Syddanmark har de senere år indført en skærpet ankepraksis.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.