Danmark

Patientforening støtter kritikken af Sundhedsstyrelsen

Danske Patienter ser frem til opstramning i Sundhedsstyrelsen efter international kritik af styrelsens tilsyn.

Det er på høje tid, at der bliver strammet op på tilsynet i Sundhedsstyrelsen, som skal sikre, at danske patienter ikke fejlopereres, diagnosticeres forkert eller overmedicineres.

Det mener paraplyorganisationen Danske Patienter på baggrund af en ny international kulegravning af Sundhedsstyrelsens tilsyn.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) har nu bedt Sundhedsstyrelsen inden oktober komme med en handlingsplan for, hvordan de kritiserede områder kan rettes op.

Det drejer sig blandt andet om bedre intern og ekstern kommunikation, ligesom samarbejdet mellem embedslæger og Sundhedsstyrelsen skal moderniseres

- Det er ikke en ny eller overraskende kritik for os. Det er ikke første gang, at der er problemer, og det er på tide, at der bliver gjort noget ved det, siger Annette Wandel, chef for kvalitet og politik i Danske Patienter.

- Sundhedsstyrelsens tilsyn er langsomt og følger ikke altid tingene til dørs. Det har vi blandt andet set i sager om medicinsk udstyr som de udskældte hofteimplantater og brystimplantaterne, hvor styrelsen reagerede alt for langsomt, selvom man var bekendt med problemerne i flere år, siger hun.

Hvis man skal have et mere effektivt og mere opsøgende tilsyn i Sundhedsstyrelsen, så skal kulturen ifølge Danske Patienter ændres i Sundhedsstyrelsen.

- Der er i dag et dårligt samarbejde med embedslægerne ude i landet, og der er også brug for en ændret organisering i forhold til hurtigere og mere effektiv samkøring af it-registre, siger hun.

Men hun mener også, at de ansvarlige politikere må gribe i egen barm.

- De er nødt til at overveje, om rammevilkårene for styrelsen er gode nok, og om den har de nødvendige ressourcer til at løfte de mange opgaver, den har, når de samtidig er skåret ned personalemæssigt de senere år, siger Annette Wandel.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.