Patrick Kristensen: Aggressiv Divisionsforening

AaB-spilleren er ikke tilfreds med overenskomstforhandlingerne

Foto: Torben Hansen Torben Hansen ¬ Aalborg ¬ NORDJYSKE Arena ¬ Superliga ¬ AaB - Esbjerg 0-2

Foto: Torben Hansen Torben Hansen ¬ Aalborg ¬ NORDJYSKE Arena ¬ Superliga ¬ AaB - Esbjerg 0-2

AALBORG:Spillerforeningen, som varetager fodboldspillernes interesser, mener at Divisionsforeningens udmeldinger er meget langt fra virkeligheden.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Spillerforeningen, som er den første reaktion på, at Divisionsforeningen har varslet lockout af fodboldspillerne fra 1. juli.

Det er AaB’eren Patrick Kristensen og FC Københavns Thomas Kristensen, som udtaler sig på spillernes vegne.

- Divisionsforeningen er aggressive. Først opsiger de overenskomsten, dernæst sender de et overenskomstforslag til os med voldsomme forringelser, og så varsler de konflikt, siger Patrick Kristensen, som er bestyrelsesmedlem og en del af Spillerforeningens forhandlerteam.

- Det er ikke korrekt, når Divisionsforeningen oplyser, at den ikke vil forringe spillernes vilkår. Der er tale om kraftige forringelser og reelt set en afvikling af det nuværende overenskomstsystem.

- Divisionsforeningen vil have, at klubberne selv skal kunne bestemme, om de vil være en del af overenskomsten, og spillerne vil også kunne blive presset til ikke at være omfattet af den. Vi føler os ærligt talt ført bag lyset, siger han.

Da Divisionsforeningen fredag varslede lockout, ønskede Spillerforeningen ikke at udtage sig. Efter en tænkepause i weekenden er man i Spillerforeningen tilsyneladende klar til at tage bladet fra munden.

Spillerforeningen oplyser, at Divisionsforeningen ønsker en overenskomst i to lag. Først kan klubberne selv bestemme, hvorvidt de vil tiltræde overenskomsten. Dernæst skal den enkelte spiller kunne fravælge, at hans kontrakt bliver en del af overenskomsten.

Spillerforeningen frygter, at spilleren som den svage part føler sig presset til ikke at være en del af overenskomsten.

Spillerforeningen afviser desuden, at overenskomsten skulle være uklar. Det gælder således i forhold til pensionsordninger.

- Mange klubber har ikke levet op til overenskomsten, men det har ikke noget at gøre med, at overenskomsten skulle være uklar.

- Alle burde kunne forstå, hvad en obligatorisk pensionsordning er, og alligevel har utroligt mange ikke fået oprettet sådan en, siger Thomas Kristensen, som også er bestyrelsesmedlem i Spillerforeningen.

En eventuel konflikt træder i kraft 1. juli.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.