Ulykker

Pause i regn giver håb om at nå forsvundne i grotte i Thailand

Pause i kraftig monsunregn gør grotte, hvor et fodboldhold er forsvundet på ottende døgn, mere fremkommelig.

En del af redningsholdet arbejder i Tham Luang-grotten i det nordlige Thailand, hvor 12 fodbolddrenge og deres træner er forsvundet på ottende døgn. Foto: Soe Zeya Tun/Reuters

En del af redningsholdet arbejder i Tham Luang-grotten i det nordlige Thailand, hvor 12 fodbolddrenge og deres træner er forsvundet på ottende døgn. Foto: Soe Zeya Tun/Reuters

En omfattende redningsaktion efter 12 thailandske fodbolddrenge og deres træner, der på ottende døgn er forsvundet i en oversvømmet grotte, kan søndag intensiveres.

Det skyldes, at et kraftigt regnvejr er stilnet af, så redningsholdet bedre kan trænge ind i grottens gange. Her har myndighederne en forhåbning om, at drengene fortsat er i live.

Redningsarbejdere har kunnet etablere en arbejdsstation et stykke inde i Tham Luang-grotten, hvorfra dykkere kan fortsætte indsatsen.

Det er også blevet muligt at få placeret ekstra ilttanke og lys langs grottens væg, og det øger håbet om at nå frem til drengene.

- Vi stopper ikke, før vi finder dem, siger admiral i den thailandske flåde Apakorn Yookongkaew.

De 12 drenge i alderen 11 til 16 år og deres 25-årige træner har været forsvundet siden 23. juni.

Drengenes rygsække, cykler og fodboldstøvler blev fundet ved indgangen til grotten, som de besøgte efter træning.

Oversvømmelser efter det kraftige regnvejr har i mellemtiden spærret udgangen og gjort det umuligt at finde en vej ud.

Grottens gange er blandt de længste i Thailand.

Indtil videre har redningsarbejdere ikke været i stand til at trænge dybt nok ind i grottens oversvømmede gange. Myndighederne mener, at drengene og deres træner kan have søgt tilflugt i et kammer dybt inde i grotten.

Hånd og fodaftryk i grotten har opildnet håbet om, at de er derinde, men endnu har man altså ikke været i kontakt med dem.

Arbejdsstationen vil også hjælpe redningsholdet med at bringe drengene sikkert ud af grotten, hvis de bliver fundet, ligesom der er mad og medicin parat.

- Vi har lagt en plan for, hvad der skal ske, hvis de bliver reddet. Hvad vi skal gøre, og hvordan de skal behandles, siger guvernør i provinsen Chiang Rai, hvor grotten ligger.

Et hold dykkere fra den thailandske flåde er blandt andet sat ind i arbejdet med at finde frem til drengene. Men indtil videre har den kraftige regn gjort forholdene for vanskelige.

En massiv redningsindsats er sat ind med hjælp fra eksperter fra Australien, England, Japan og Kina samt et lokalt redningshold på omkring 1000 personer.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst