Udland

Pave Frans opfordrer til mere kærlighed

Vi skal behandle samfundets svageste med større kærlighed. Det var budskabet i pave Frans' indsættelsestale.

Pave Frans opfordrer til mere kærlighed

- Jeg beder jer alle om at tage vare på hinanden. Alle mennesker fortjener omsorg.

Pave Frans' budskab i sin officielle indsættelsestale var klar. Samfundets svageste skal mødes med større respekt og kærlighed. Med referencer til Biblen understregede pave Frans, at mennesket er forpligtet til at passe på hinanden. Alt sammen i respekt for Gud.

- Vi skal holde hånden over hinanden - både i svære og lykkelige stunder, sagde pave Frans til de op mod 200.000 fremmødte på Peterspladsen i Vatikanet.

Hans fokus på samfundets svageste kom dog ikke som en overraskelse. Siden han onsdag i sidste uge blev udnævnt som pave, har han af flere omgange udtalt, at han vil arbejde for de fattige og udstødte.

Netop derfor har han valgt at lade sig opkalde efter stifteren af franciskanerordenen, Francesco de Assisi, der lagde stor vægt på nøjsomhed og solidaritet med samfundets udstødte.

Han understregede flere gange, at han vil arbejde målrettet for at gøre plads til de laveste i samfundet.

- Med min pavetitel følger der en magt. Jeg er kaldet til at passe på de svageste, fattigste og skrøbeligste. Jeg beder jer om det samme. Kun med kærlighed kan vi tage os af hinanden.

Højst uventet greb paven, der er fra Argentina, telefonen efter indsættelsestalen og ringede til Plaza de Mayo i Buenos Aires. Her stod flere tusinde og lyttede til hans indsættelsestale.

- Tak for jeres bønner. Jeg vil bede jer om at passe på hinanden, passe på det dyrebare liv og passe på familien og naturen.

Menneskemassen i Buenos Aires brød ud i jubel, efter paven havde talt til forsamlingen. Pave Frans er den første pave fra Latinamerika.

Selv om flere bifalder pave Frans' fokus på samfundets fattigste, vurderer iagttagere, at han er for konservativ til at kunne modernisere den katolske kirke for alvor. Blandt andet er han imod homoseksuelle ægteskaber og en lempelse af abortlovgivningen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.