Udland

Paveafgang skaber turistboom i Italien

Italienske hotelejere gnider sig i hænderne. Mange turister køber rejser til Italien for at se pavens afsked.

Paveafgang skaber turistboom i Italien

Meldingen om Pave Benedikt XVIs afgang har fået turister til at reservere flybilletter til den italienske hovedstad, Rom, i stor stil. Det oplyser det multinationale rejsesite Expedia i en udtalelse.

I Expedias tyske afdeling er antallet af reservationer således steget med 60 procent. Den italienske del melder om en fordobling af reservationer, mens den franske afdelings reservationer er steget med 26 procent.

Bestillingerne begyndte ifølge Expedia at boome i døgnet efter, at paven meddelte, at han ville træde tilbage fra sit embede.

Pave Benedikt XVI siger farvel til verdens 1,2 milliarder katolikker ved en sidste audiens på Peterspladsen den 27. februar.

Han bliver den kun anden pave, der frivilligt træder tilbage, når han formelt afgiver sin post som katolikkernes overhoved den 28. februar.

Herefter skal en ny pave findes ved det såkaldte konklave. Ifølge proceduren skal konklaven holdes 15 til 20 dage efter pavens afgang.

Vatikanet har tidligere oplyst, at der er mulighed for at få valgt en ny pave før 15. marts. Det var ellers den dato, Vatikanet i første omgang havde sat for den næste konklave.

Her har 117 kardinaler stemmeret i valget af det næste katolske overhoved. Den nye pave skal vælges med to tredjedeles flertal blandt de andre kardinaler

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.