Paven sad fast i elevator og kom for sent til ugentlig tale

Brandmænd måtte redde pave Frans ud af en elevator, som han sad fast i søndag op til sin ugentlige tale.

I 25 minutter sad pave Frans fast i en elevator i Vatikanet søndag. Brandmænd måtte redde ham ud. (Arkivfoto) Foto: Yara Nardi/Reuters

I 25 minutter sad pave Frans fast i en elevator i Vatikanet søndag. Brandmænd måtte redde ham ud. (Arkivfoto) Foto: Yara Nardi/Reuters

Elevatorproblemer stoppede pave Frans, da han søndag formiddag skulle holde sin ugentlige tale til troende på Peterspladsen.

- Jeg må undskylde for, at jeg kommer for sent. Jeg var fanget i 25 minutter, fordi der var strømsvigt, og elevatoren stoppede, sagde han og tilføjede:

- Men så kom brandmændene. Lad os give en klapsalve til brandmændene.

Den italienske tv-station Rai News, der ugentligt sender talen live, havde været bekymret for, om forsinkelsen havde noget at gøre med pavens helbred.

- Der var et øjeblik, hvor der var stor bekymring over, hvad der var sket med ham, siger Vania De Luca, der er Vatikanet-ekspert for tv-stationen.

Det er angiveligt første gang, at Vatikanets leder, som leder verdens 1,2 milliarder katolikker, sidder fast i en elevator.

Pave Frans blev født 17. december 1936 i Argentinas hovedstad, Buenos Aires, som søn af en italiensk jernbanearbejder og en argentinsk husmor.

Han er den første pave fra Latinamerika, hvor flere end 40 procent af verdens katolikker bor.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.