Paven tager imod afskedsbegæring fra luksusbiskop

Suspenderet tysk biskop, der brugte millioner på sin egen bolig, er trådt tilbage.

Pave Frans accepterer, at den omstridte biskop i den tyske by Limburg, Franz-Peter Terbartz van Elst, træder tilbage, efter at denne er blevet voldsomt kritiseret for sin luksuriøse livsstil og ødsle forbrug, meddeler Vatikanet i en presseerklæring.

Den katolske biskop har været suspenderet og har betalt en bøde på 20.000 euro (knap 150.000 kroner) for at have afgivet en falsk tro- og love-erklæring i forbindelse sin forklaring om en flyrejse på første klasse til Indien.

Biskoppens store pengeforbrug i forbindelse med en dyr renovering af hans embedsbolig har i folkemunde og tysk presse givet ham tilnavnet luksusbiskoppen.

Hele skandalen har tidligere fået pave Frans til at bede biskoppen stå skoleret i Vatikanet, hvorefter biskoppen blev suspenderet og sendt på orlov af den katolske kirkes overhoved.

Den 53-årige biskop har blandt andet brugt den katolske kirkes pengekasse til at erhverve sig et særligt badekar til 15.000 euro (112.000 kroner) og et walk-in-klædeskab til 350.000 euro (omkring 2,6 millioner kroner).

Og så er den dyre bolig blevet 10 gange større end først planlagt.

Det er en levevis, der er svær at acceptere for den noget mere asketiske pave Frans, som har understreget nødvendigheden af, at den katolske kirkes præster udviser ydmyghed og solidaritet med fattige mennesker.

Paven har sagt til biskopperne i kirken, at de ikke skal leve som prinser. /ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst