Morsø

Pavillon-løsning til M. C. Holm

Modulbygning med fire store klasseværelser og toiletter skal stå klar efter sommerferien

M. C. Holms Skole kommer til at mangle fire klasselokaler. Derfor suppleres nu med en pavillon-løsning. Arkivfoto: Bo Lehm

M. C. Holms Skole kommer til at mangle fire klasselokaler. Derfor suppleres nu med en pavillon-løsning. Arkivfoto: Bo Lehm

NYKØBING:Det er nødvendigt med en pavillon-løsning, hvis alle eleverne skal kunne rummes på M. C. Holms Skole efter sommerferien.

Det vurderer et flertal i Kommunalbestyrelsen, som i aftes besluttede at bevillige midler til en pavillon-løsning fra firmaet Jytas, som ifølge politikerne både i kvalitet og facade skiller sig ud som en god løsning. Derudover er arbejdet med at indrette skolegård og legeplads i fuld gang og forventes også at være klar til skolestart i august.

Pavillon-løsningen betegnes som en overgangsløsning for de næste to-tre år, hvor man står til at mange fire klasselokaler, blandt andet som følge af en positiv indskrivning til 0. klasse.

- Vi har politisk haft fokus på, at der tale om en kvalitets-løsning, som sikrer et godt skolemiljø. Under vores beslutningsproces har vi tjekket forskellige tilbud og løsninger for at sikre det bedste mulige valg i forhold til kvalitet og økonomi, fortæller Lauge Larsen (S), der er formand for Børne- og Kulturudvalget.

Fire tilbud

Der var således indhentet fire forskellige tidbud af forskellige kvalitet og fremtoning.

- Løsningen fra Jytas er på højde med traditionelt byggeri. Fordelen er, at det er opbygget af moduler, som kan flyttes igen, siger Lauge Larsen.

Bygningen kommer til at bestå af fire store klasselokaler på hver 59m2, fire toiletter og et fælles gang- og garderobeareal, og lever op til bygningsreglementets krav til undervisningslokaler.

Den skal placeres i skolegården ved stien langs med Lidls parkeringsplads.

- Vi har prioriteret nærhed og samhørighed til de øvrige klasselokaler og faglokaler. Samtidig vil placeringen være med til at bibeholde dagslys til det eksisterende skolebyggeri, fortæller Lauge Larsen.

Det er skoleledelsen, som beslutter, hvor de enkelte klasser skal have klasselokale og dermed hvilke klasser, som får klasselokale i den nye bygning.

Lauge Larsen oplyser, at en deltaljeret plan for indretningen af skolegård med legeplads og legearealer vil ligge klar til maj.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.