PechaKucha nights på vej til Vendsyssel

Kreative ildsjæle arrangerer specielle aftner, hvor man lytter til gode livshistorier og skaber nye idéer og forbindelser

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

PechaKucha ildsjæle forsamlet for at planlægge de næste arrangementer. Fra venstre Annette Scheibel, Jens Nielsen, Jakob Stig Nielsen og Janice Hunter. Foto: Hans Ravn

HJØRRING:Flere og flere vendelboer vil i fremtiden få et forhold til det japanske ord ”PechaKucha”. Det betyder snik-snak, men det er betegnelsen på en særlig præsentationsform, hvor et menneske på seks minutter og 40 sekunder fortæller om noget, der fascinerer ham eller hende.

Det er ikke alle og enhver, der kan holde en PechaKucha-aften. Man skal have en kontrakt fra Japan - og det er netop hvad en gruppe af kreative mennesker i Hjørring Kommune har fået.
Janice Hunter, Tornby, Jens Nielsen, Lønstrup, Jakob Stig Nielsen, Tversted og Søren Friis, Hirtshals, har fået kontrakt på, at de kan og skal arrangere fire PechaKucha aftner i det kommende år.
Idéen om de specielle arrangementer, hvor man lytter til korte foredrag, der foregår ved, at man fortæller sin historie til 20 slides, der hver tager 20 sekunder, stammer fra 2003. Den har bredt sig fra Tokyo til hele verden, hvor der i øjeblikket er 551 steder, hvor man holder de særlige aftner.
I Nordjylland har idéen ulmet siden 2010. Det er Annette Scheibel fra Huset i Aalborg, der har taget fat på at arrangere PechaKucha. Otte styks er det blevet til. Nogle af dem har været holdt som events i Vendsyssel - i Mygdalhus og i Lønstrup Gl. Biograf.
Den første ægte PechaKucha night i Hjørring Kommune bliver lørdag 22. september klokken 20, når en halv snes keramikere fra hele verden hver vil fortælle en kort historie. Det sker under konferencen Scanceram på UCN i Hjørring. Der er fri adgang for alle interesserede,

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.