Udland

Pegida får lunken debut i England: Modstand var stor

Der var stor modstand mod islam-kritiske demonstranter, da Pegida holdt første optog på britisk grund.

En britisk gren af den islamkritiske Pegida-bevægelse forsøger lørdag at samle støtte i Newcastle i det nordlige England.

Det ser dog ifølge lokale medier ud til, at moddemonstrationerne er større.

Lørdag formiddag var der kortvarigt optræk til ballade i den begrænsede skare af Pegida-demonstranter, men det blev ifølge Cronicle Live hurtigt stoppet af politiet.

Avisen skriver, at optoget allerede ser ud til at være i opløsning.

Pegida-bevægelsen, som repræsenterer en modstand mod islamisering i Europa, startede i den tyske by Dresden sidste år. Lørdag var bevægelsens første demonstration på britisk grund.

På Facebook havde omkring 1000 personer givet udtryk for, at de ville deltage i demonstrationen.

En britisk Pegida-talskvinde forsøger at nedtone billedet af en generel afstandtagen til muslimer og et forsøg på at grave grøfter.

- Det handler om integration. Vi er ikke imod islam. Vi er ikke her for at splitte noget samfund, siger talskvinde Marion Rogers til BBC.

- Vi har inviteret muslimer til at deltage i kampen mod ekstremisme. Enhver form for ekstremisme. Jeg mener ikke, at der er noget galt med at bekæmpe ekstremisme. Er det had?

Pegida har langt overvejende haft opbakning i Dresden, mens moddemonstrationer har været større end bevægelsens egne optog i andre tyske byer.

Bevægelsen har også oplevet støtte i andre lande, blandt andet i Danmark og Sverige.

I Newcastle ser det ifølge Cronicle Live ud til, at demonstrationer imod racisme og imod Pegida har flere støtter i gaderne.

- Det er helt vildt, at en tysk organisation etablerer sig her i Storbritannien. Det er ikke sådan, at vi mangler tossede højrefløjsgrupper her i landet, siger venstrefløjspolitikeren George Galloway ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Det er nødvendigt, at vi giver dem modstand.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.