Penge i kassen: Flere konferencer og kongresser til Nordjylland

I 2017 blev der i Nordjylland afholdt 4.118 kongresser og konferencer mod 3.100 i 2010 - en stigning på 33 procent

En konference på Aalborg Kongres og Kulturcenter i disse dage tiltrækker 400 gæster og resulterer i en omsætning på otte millioner kroner for byen. Arkivfoto: Martin Damgård

En konference på Aalborg Kongres og Kulturcenter i disse dage tiltrækker 400 gæster og resulterer i en omsætning på otte millioner kroner for byen. Arkivfoto: Martin Damgård

ERHVERVSTURISME:Onsdag offentliggøres en rapport om mødemarkedets økonomiske betydning i Danmark, som konkluderer, at kongresser og konferencer udgør en større og større del af dansk turisme, oplyser VisitAalborg i en pressemeddelelse.

Rapporten er udarbejdet af VisitDenmark i samarbejde med MeetDenmark, som er det nationale udviklingsselskab for dansk erhvervs- og mødeturisme, og som har VisitAalborg med ved bordet.

Særligt ét segment får fokus, både lokalt og i MeetDenmark-regi: De internationale kongres- og konferencedeltagere. På grund af et højt døgnforbrug over flere dage udgør de en særlig attraktiv gruppe.

Internationale konferencer er big business og samtidig et udstillingsvindue og en unik mulighed for promovering af destinationerne, deres faglige miljøer og disses kompetencer.

Netop i disse dage afvikles således en international konference, ESREF 2018, i Aalborg Kongres & Kultur Center. En konference som er vundet til Aalborg og planlagt i et samarbejde mellem Institut for Energiteknik på Aalborg Universitet og VisitAalborg siden 2014. Med sine 400 forskere og fagfolk fra hele verden har en international konference som denne, der løber over 5 dage, en omsætningsværdi på 8,2 mio. kr. for byen.

Set på landsplan er antallet af udenlandske deltagere generelt steget. Det lå på 2,6 mio. sidste år, næsten 928.000 flere end i 2010.

- Rapporten dokumenterer kongres- og konferenceturismens store betydning for hele landet. Og det er godt at se den store stigning i antallet af internationale besøgende, specielt til kongresser og konferencer. De internationale kongresser og konferencer er ikke bare værdifulde målt i omsætning på mødemarkedet, men de skaber også værdi for Danmark på mange andre måder. De er platforme til at vise danske faglige og kommercielle spidskompetencer, og når internationale forskere kommer hertil for at deltage i en kongres, er der et godt afsæt for danske forskere til at skabe internationale netværk, udtaler erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).

Rapportens hovedkonklusioner

Det fortæller rapporten "Mødemarkedets økonomiske betydning i Danmark":
Der blev i 2017 afholdt knap 193.000 møder på landets godt 750 danske mødesteder.
De fleste møder var endagsmøder. Kun 8 procent af møderne varede tre dage eller længere.
De 193.000 møder tiltrak 7,8 mio. deltagere. Heraf var 6,2 mio. dagsdeltagere, mens overnattende deltagere udgjorde 20 procent af det samlede antal mødedeltagere.
Der var godt 1,0 mio. danske og knap 0,5 mio. udenlandske overnattende mødedeltagere.
De 7,8 mio. deltagere havde sammenlagt 10,5 mio. mødedeltagerdage.
Mødemarkedet skabte en samlet omsætning på 26 mia. kr.
47 procent af mødemarkedets økonomi blev skabt i forbindelse med selve mødeafholdelsen, resten blev skabt af mødedeltagernes individuelle forbrug uden for mødet.
Den gennemsnitlige mødedeltager havde et døgnforbrug på 2.470 kr. Udenlandske overnattende kongres og konferencedeltagere havde det højeste døgnforbrug på 4.190 kr.
Udenlandske mødedeltagere bidrog med 9,8 mia. kr., svarende til 38 procent af mødemarkedets samlede omsætning.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.