Penge i skidtet

Lille flertal håber, at Rebild som fri fugl kan tjene mest på at sælge sit affald

Reno-Nord har blandt andet fremtidssikret kystnær deponering at byde på her i Rærup, og det skal også med i overvejelserne, før Rebild eventuelt går på det frie affaldsmarked.Arkivfoto: Grete Dahl <i>Pressefotograf Grete Dahl</i>

Reno-Nord har blandt andet fremtidssikret kystnær deponering at byde på her i Rærup, og det skal også med i overvejelserne, før Rebild eventuelt går på det frie affaldsmarked.Arkivfoto: Grete Dahl Pressefotograf Grete Dahl

REBILD:Byrådet fik torsdag aften en lang debat ud af fremtidsudsigterne på affaldsområdet og havde nær fået stemt de igangværende fusionsplaner ned.

Socialdemokraterne, SF og de radikale var nemlig parate til at tage en stor principbeslutning på stedet. De vil helst have en bred fusion mellem Renovest, Fællesforbrændingen og Reno-Nord, men lykkes det ikke, vil de satse på medlemskab af Reno-Nord.

Gevinsten skulle under alle omstændigheder være, at der kan spares seks mio. kr. i administration.

Fremtid som fri fugl

Den anden side af salen synes imidlertid, at en fremtid som fri fugl med affald til salg til de højestbydende lyder tillokkende og skal undersøges før en beslutning i januar.

Borgmester Anny Winther (V) forsøgte i lang tid at tale Socialdemokraterne fra den afstemning, de havde bedt om, men da den så blev gennemført, viste det sig, at det borgerlige flertal på 12 mod de 11 fra S, SF og radikale stemte forslaget om fusion ned.

- Hov, hov, er I klar over, at nu har I stemt fusionen helt ned, sagde Mikkel Hoffmann Andersen (S), mens resten af byrådet enedes om, at man netop godt kunne tage sagen op igen, når man har indhentet nye oplysninger om blandt andet den fremtidige deponi af farligt affald.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.