Penge med god effekt

Der skal fortsat være penge til kommunal medfinansiering af projekter. - Vi får meget for pengene, siger udvalgsformand

Morup Mølle indgår sammen med Bedsted og Gl. Bedsted i et projekt til områdefornyelse med et samlet budget på 6,3 mio. kroner, hvoraf kommunen bidrager med godt halvdelen.Arkivfoto: Peter Mørk <i>Peter Mørk</i>

Morup Mølle indgår sammen med Bedsted og Gl. Bedsted i et projekt til områdefornyelse med et samlet budget på 6,3 mio. kroner, hvoraf kommunen bidrager med godt halvdelen.Arkivfoto: Peter Mørk Peter Mørk

THY:- Vi har som regel fået flere penge, end det beløb, vi selv har bidraget med. Derfor er der en rigtig god grund til, at vi både næste års og på de følgende års budgetter indarbejder en post til kommunal medfinansiering af projekter.

Henning Holm (S), formand for Thisted Kommunes udvalg for miljø og teknik, lægger ikke skjul på, at han gerne ser, at der også næste år afsættes et beløb i størrelsen fem millioner kroner på kommunens budget øremærket kommunal medfinansiering af projekter.
Udvalget sagde i denne uge ”ja” til at arbejde videre med et projekt for områdefornyelse i Bedsted, Gl. Bedsted og Morup Mølle. Budgettet er på 6,3 mio. kroner, hvoraf kommunens selv bidrager med 3,3 mio. kroner fra sin konto ”Medfinansiering af statslige puljer”. De kommunale millioner suppleres op med 1,5 mio. kroner fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og andre 1,5 mio. kroner fra LAG Thy-Mors. Et tilsvarende projekt for Hørdum er planlagt gennemført i 2013, hvor der forventes adgang til en større støttepulje i ministeriet.
- Projektet for Bedsted, Gl. Bedsted og Morup Mølle fortsætter ad det spor, der er lagt med tilsvarende projekter i Vestervig og Frøstrup. Erfaringerne her, også når det handler om borgerinddragelse og lokalt engagement, er rigtig gode. Det samme gør sig gældende for Bedsted-projektet, ligesom der er stor lokal opbakning bag et kommende projekt i Hørdum, som vi har en begrundet formodning om vil være på plads i løbet af 2013, siger Henning Holm.

Fortsat indsats

Udvalgsformanden understreger, at der fremadrettet er et fortsat behov for område- og byfornyelse.

- Hvis der udover de projekter, vi allerede har kendskab til, er lokalområder med andre gode forsalg, så kom med dem. Det bliver positivt modtaget - og i forventning om, at der er politisk opbakning til, at vi fortsat afsætter penge til kommunal medfinansiering af projekter, siger Henning Holm, som håber, at det nuværende beløb på fem millioner kroner fastholdes.
- De penge, vi allerede har brugt på område- og byfornyelse har haft effekt. Der er taget nogle lokale initiativer, som har haft effekt, men tingene stopper ikke med det. Hvert nyt projekt skaber nye netværker - som igen genererer mere aktivitet og udvikling. Så ud over at glæde os over, at vi typisk får flere penge hjem i projektstøtte, end vi selv giver ud, så er pengene med til at skabe yderligere aktivitet og udvikling i de berørte lokalområder til en værdi, der er meget større end selve projektsummen, siger han.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
40.000 kunder uden strøm - beboere hørte stort brag
Luk