Penge retur til trængte landmænd

LandboNords medlemmer får i snit 80 kroner tilbage pr. times rådgivning efter rekordår i foreningen

Uffe Bertelsen, adm. direktør i LandboNord: Et godt resultat skal komme vore medlemmer til gavn. Arkivfoto

Uffe Bertelsen, adm. direktør i LandboNord: Et godt resultat skal komme vore medlemmer til gavn. Arkivfoto

BRØNDERSLEV:LandboNord kommer ud af 2014 med det bedste resultat nogensinde.

Overskuddet på 8,6 millioner kroner før skat er 20 procent bedre end året før, og det kommer nu landboforeningens omkring 1300 medlemmer kontant til glæde.

Bestyrelsen har besluttet den største udlodning nogensinde, seks millioner kroner, svarende til ca. 10 procent eller 80 kroner i rabat pr. købt rådgivningstime i LandboNord i 2014.

Flere tusinde landmænd køber ydelser hos foreningens økonomi-, kvæg-, planteavls-, miljø- og svinerådgivninger etc., men der betales kun udbytte til de kunder, der også har tegnet medlemskab af den store nordjyske erhvervspolitiske organisation.

- Det skal være attraktivt at være medejer af LandboNord, og det er klart, at det skal komme vores ejere til gode, når vi leverer et godt resultat, fastslår adm. direktør Uffe Bertelsen.

Pengene falder tørt sted

Særligt i år vil udbyttet fra foreningen falde på tørre steder.

- Landmændene er ramt fra stort set alle sider med snævre rammevilkår og meget lave afregningspriser, og erhvervet gennemlever i øjeblikket den måske største krise i 80 år. Det her er en måde, vi kan udøve solidaritet på, siger Uffe Bertelsen.

Han vurderer, at netop krisen har øget behovet for rådgivning, men det er ikke hele forklaringen på fremgangen.

- Der har været fremgang på stort set alle forretningsområder, plus tilgang af nye kunder i hele foreningens markedsområde og et udvidet forretningsomfang hos eksisterende kunder, uden at det har øget omkostningerne i særlig grad, oplyser han.

I hvor høj grad det har influeret på resultatet, at LandboNord i slutningen af 2013 ansatte et større antal medarbejdere fra naboforeningen Agri Nords økonomirådgivning - og dermed fik et antal nye kunder - ønsker han ikke at oplyse.

Omsætningen steg med 20 millioner kroner til 156 millioner kroner i 2014, og overskuddet efter skat udgør 6,9 millioner kroner.

Kriserådgivning

Uffe Bertelsen oplyser, at rådgivning til kunderne er i øjeblikket i meget høj grad er rettet mod krisen.

- Vi fokuserer meget på produktionsforbedringer inden for eksisterende rammer i landbrugsvirksomheden, ligesom vi har udviklet et produkt til analyse af potentialer i den konkrete landbrugsvirksomhed, fortæller han.

Fem år uden prisstigning

LandboNord har i fire år drevet sin rådgivningsforretning uden prisstigninger, og det er besluttet også at holde priserne i ro i år. Forventningen er nogenlunde uændret omsætning,

Der er nu 175 medarbejdere i Brønderslev og 50 i Fjerritslev, hvor staben efter den store personaleudvidelse i 2013 nu er samlet på én adresse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.