Lokalpolitik

Penge til Filmmaskinen og atletikstadion

Kommunen klar til at støtte Sæby Atletikstadion og Filmmaskinen

FREDERIKSHAVN:Sæby Atletikstadion kan godt finde flaget frem og Filmmaskinen rulle den røde løber ud i Maskinhallen.

Sæby Atletikstadion og Filmmaskinen nemlig er to af de projekter, som byrådet agter at støtte med midler fra en pulje på 4,7 mio. kr. øremærket til erhverv, kultur og turisme.

Puljen skrumpede med 1,5 mio. kr., da byrådet forleden nikkede ja til Skagens Museums fusion med Anchers Hus og Drachmanns Hus. Det udløste halvanden million ekstra om året i driftstilskud til Skagens Museum.

Nu løfter borgmester Birgit Hansen sløret for, hvordan hovedparten af de resterende midler skal bruges.

- Det er ikke vedtaget, men i kredsen bag Budget 2014 har vi peget på Sæby Atletikstadion, der trænger til at blive renoveret. Derudover er vi indstillet på at støtte Filmmaskinen, som også får en del regionale midler, siger Birgit Hansen.

Et tredje projekt der er på borgmesterens liste er ”kortlægning og effektiv ressourceudnyttelse af landsbyernes bygningsmasse”.

Bag den usexede titel ligger et større arbejde med en mere rationel udnyttelse af fritidshuse, spejderhytter, idrætshaller og lignende i oplandet.

- Det giver en bedre og billigere drift, men det koster noget, når foreninger og klubber vil flytte sammen, og det afsætter vi nu penge til, siger Birgit Hansen.

Endelig er der nogle rent lavpraktiske udgifter til el-installationer på idræts- og fritidsanlæg, som hænger i bremsen og skal repareres.

- Så er der en lille rest tilbage, som vi reserverer til projekter, som måtte dukke op og som vi bare skal støtte, siger Birgit Hansen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst